9 жовтня на Public Health відбудеться фінал конкурсу біомедичних інноваційних стартапів BioMedTech

Стартапи презентують «розумні» руки, «живі» імпланти серця тощо.

У рамках 29-ї міжнародної медичної виставки Public Health 2020 пройде фінальна частина першого конкурсу «Джерело інновацій». Це конкурс з пошуку та відбору інноваційних стартапів у сфері медицини та охорони здоров’я – BioMedTech, повідомляє Hubs.

У п’ятницю, 9 жовтня, о 13:30 журі у складі дев’яти відомих науковців та бізнесменів визначить переможців серед 5 стартапів, які вийшли у фінал. Місце проведення: Міжнародний виставковий центр, 1 павільйон, вхід 1 А (м. Київ, Броварський пр-т, 15; ст. метро «Лівобережна»). Захід проходить з дотриманням карантинних правил, передбачена дистанційна он-лайн трансляція на Facebook-сторінці події – https://www.facebook.com/events/3078149452209453

Перший конкурс інноваційних технологічних стартапів BioMedTech «Джерело інновацій» стартував влітку 2020 року. До 1 вересня 2020 року всі охочі подавали заявки на участь. 25 вересня журі відібрали 5 стартапів-фіналістів, які відповідали певним критеріям оцінки. У фінальній частині кожному з п’яти головних переможців буде надано 5 хвилин на презентацію проекту та 2 хвилини на питання від журі.

Топ-5 стартапів у сфері BioMedTech представлять такі унікальні інновації як: «розумна» протез-рука з штучним інтелектом; «живі» кардіоімпланти з власних клітин людини; ЕКГ-калькулятор (формує паспорт стану серця); детектор навантажень на милиці для ефективної реабілітації при травмах; автоматизація процесів управління медобслуговуванням.

Головний приз для стартапів, які займуть 1 та 2 місця – презентація проекту на міжнародному медичному форумі MEDICA у Дюссельдорфі (Німеччина) у листопаді 2021 року (медична виставка світового масштабу; витрати на поїздку та участь у MEDICA покривають організатори конкурсу).

Окремий приз для 1 місця – акселераційна програма з розвитку стартапу. Консультації експертів галузі, технологічна експертиза продукту, знання щодо створення ефективної бізнес-моделі та впровадження продукту на ринок, пошуку інвестицій, сертифікації продукту, консультації з юридичних та інших питань.

Приз для 2 місця – програма з комплексного аналізу стартапу (due diligence). Технологічна експертиза продукту, аналіз фінансової та бізнес моделі, консультації профільних експертів щодо пошуку інвестицій, виводу продукту на міжнародні ринки, консультації з юридичних та інших питань.

Призи для 3-5 місць – навчальна програма «Як з ідеї створити продукт та виростити успішний бізнес?».

Журі конкурсу:

  • Вадим Білошицький, заступник директора з наукової роботи Інституту нейрохірургії імені акад. А.П. Ромоданова НАМН України, доктор медичних наук;
  • Вікторія Литка, віце-президент з питань якості ТОВ «ВАЛАРТІН ФАРМА», кандидат фармацевтичних наук;
  • Ірина Скороход, директор Медичного діагностичного інституту «Лабораторія Др. Рьодгера», кандидат біологічних наук;
  • Олександр Литвин, менеджер з якості Компанії «ЮТАС», національного виробника апаратури діагностики та життєзабезпечення, аудитор за ISO, MDD, MDR;
  • Ольга Маслова, співзасновник Nobilitet та Needorium, радіоведуча програми «Наука як по маслу», популяризатор науки, клітинний біолог;
  • Олексій Лазоренко, засновник та генеральний директор BlaBlaCar Україна, підприємець, стартапер;
  • Тетяна Анікєєва, медичний директор мережі «Добробут», доктор медичних наук;
  • Олександр Коляда, співзасновник та науковий директор лабораторії Diagen, вчений, генетик;
  • Анастасія Присяжна, керівник продукту Biomindmap, науковець, нутріціолог-консультант.

Конкурс та захід «Джерело інновацій» у сфері BioMedTech організовані громадською спілкою «Джерело Експо» та ДП «Прем’єр Експо» (організатор Public Health).

Мета щорічного конкурсу: розвиток українського ринку біомедичних інновацій, здатних поліпшити методи профілактики, лікування, діагностики захворювань, підвищити якість охорони здоров’я.

Джерело: hubs.ua

You may also like...