НФДУ розпочинає співпрацю з науково-дослідницькими та освітніми організаціями Франції

9 жовтня 2020 року відбулася онлайн зустріч співробітників Національного фонду досліджень України з  Алікс де Ґассар – аташе з питань університетського та наукового співробітництва Посольства Франції в Україні, д-ром Сергієм Барсуком – директором асоційованої міжнародної лабораторії LIA IDEATE та д-ром Максимом Титовим – заступником директора лабораторії LIA IDEATE, представником Комісаріату атомної енергії Франції. Темою зустрічі стало обговорення співробітництва НФДУ з науково-дослідницькими та освітніми організаціями Франції.

Під час зустрічі голова Фонду Леонід Яценко і виконавча директорка Ольга Полоцька розповіли про НФДУ, наголосивши на пріоритетних напрямках діяльності, – міжнародному співробітництві та підтримці молодих учених. Про роботу міжнародної лабораторії у галузі фундаментальної фізики і фізики високих енергій “Розробка детекторних систем для експериментів на прискорювачах і технологій для фізики прискорювачів” (LIA IDEATE) детально розповіли д-р Сергій Барсук та д-р Максим Титов, щодо співпраці Фонду і Посольства Франції в Україні своїми ідеями поділилася аташе з питань університетського та наукового співробітництва Посольства Франції в Україні Алікс де Ґассар.

Результатами переговорів стали попередні домовленості про

– можливість участі НФДУ у роботі Асоційованої міжнародної лабораторії LIA IDEATE;

– сприяння у науково-освітніх заходах, організованих Посольством Франції в Україні;

– залучення науковців до спільних українсько-французьких дослідницьких проєктів;

– популяризацію науки серед учнів шкіл і студентів.

Дипломатка Алікс де Ґассар підкреслила важливість співпраці між нашими країнами саме у галузі науково-дослідної та інноваційної діяльності задля наукового розвитку як такого, так і зміцнення наукового потенціалу у вирішенні національних та глобальних викликів.

Джерело: nrfu.org.ua

You may also like...