Для наукових установ, що проходять державну атестацію, продовжено термін підтвердження поданих матеріалів в електронній формі

Наукові установи, які зараз проходять державну атестацію, зможуть звернутися до адміністратора електронної системи та підтвердити можливість друку матеріалів і після 14 серпня – дедлайну подання інформації в електронній формі. Однак до цього дня вони повинні обов’язково заповнити в системі всі інформаційні матеріали.

Відповідне роз’яснення надає директорат науки та інновацій МОН 11 серпня 2020 року, у відповідь на звернення учасників державної атестації.

Зокрема, для проходження атестації наукова установа має подати до МОН інформаційні матеріали в електронному та паперовому вигляді. В електронній формі інформацію потрібно заповнити через спеціальну систему, після чого обов’язково звернутися до адміністратора для підтвердження можливості друку документів.

Останніми днями директорат отримав низку скарг щодо неможливості оперативно зв’язатися з адміністратором. Це пов’язано зі збільшенням навантаження на адміністратора в останні два тижні перед завершенням прийому інформації в електронній формі, адже значна частина учасників заповнюють інформацію в системі та звертаються за підтвердженням саме в цей період.

Водночас, щоб надати підтвердження, адміністратор має ретельно перевірити всі подані матеріали, в яких, у разі виявлення помилок, наукова установа може внести необхідні зміни.

У зв’язку з цим МОН продовжує термін, у який учасники атестації зможуть підтвердити можливість друку поданих матеріалів. Тим, хто не встигне пройти цю процедуру до 14 серпня включно, необхідно буде звернутися до 21 серпня за номером 287-82-34 (Мельник Світлана Миколаївна). Однак отримати підтвердження після 14 серпня зможуть лише ті установи, які до цього часу в системі повністю заповнять всі матеріали.

Нагадуємо, що після підтвердження від адміністратора інфоматеріали потрібно роздрукувати, додати до них заявку на бланку установи, копії публікацій, статуту й подати до МОН (бул. Тараса Шевченка, 16, м. Київ, 01601, МСП). Дедлайн – 28 серпня.

Докладнішу інформацію про проведення атестації можна переглянути тут, а рекомендації щодо найпоширеніших питань – у листі-роз’ясненні.

Джерело: МОНУ

You may also like...