Заснований українцями стартап Rentberry залучив $ 2,5 млн на WeFunder

Заснована українцями онлайн-платформа для довгострокової оренди житла Rentberry залучила $ 2,5 млн інвестицій на майданчику WeFunder від більш ніж 2000 приватних інвесторів. Кошти планують витратити на запуск нового продукту.

Що таке Rentberry

Rentberry — український стартап у сфері нерухомості. Спочатку запускався на ринку в США, проте в подальшому сервіс масштабували також на Європу і Азію. На даний момент, за словами розробників, Rentberry доступний в більш ніж 40 країнах.

Продукт Rentberry представляє із себе платформу для довгострокової оренди житла. Всі процеси – перегляд квартири, підписання договорів і щомісячні платежі – відбуваються онлайн. Фішка Rentberry в тому, що на сайті можна пропонувати свою ціну за квартиру, буквально перетворюючи процес здачі-оренди в аукціон.

Станом на 2019 рік на платформі зареєстровано 6 млн об’єктів по всьому світу і 900 000 користувачів. На поточний момент Rentberry заявляє 292 000 активних користувачів на місяць.

Вся команда Rentberry, включаючи фаундерів Олексія Любинського і Лілію Остапчук, з України. Розробка продукту ведеться в київському офісі. На сьогоднішній день в компанії працює 30 чоловік.

На що залучали гроші

У 2020 році Rentberry планує запустити на своїй платформі VR-інструмент, який, за словами розробників, допоможе повністю усунути ріелторів і посередників з процесу оренди житла. Гроші витратять на його розробку і запуск, а також подальший розвиток платформи на нових ринках.

За свою історію стартап сумарно залучив понад $ 10 млн інвестицій. Серед інвесторів: Zing Capital, 808 Ventures, Beechwood Ventures, ангели з Google, McKinsey і CBRE.

Що таке WeFunder

WeFunder — це краудфандінгова платформа для мікроінвестування в стартапи. Тут кожен охочий може вкластися в цікавий для нього стартап з сумою від $ 100, і потім, як повноцінний акціонер, отримувати регулярні звіти і дивіденди, в разі виходу компанії в прибуток.

На WeFunder попереджають, що не дають ніяких гарантій щодо повернення коштів. Якщо стартап збанкрутує, то мікроінвестори просто втратять свої гроші.

У проєкт Rentberry через WeFunder вклались 2 216 мікроінвесторів. Сума склала $ 2 319 549. Збір коштів завершився 30 червня 2020 року.

Джерело: ain.ua

You may also like...