Український фонд стартапів провів сьомий Pitch Day

23 червня Український фонд стартапів (Ukrainian Startup Fund) провів сьомий Pitch Day. З огляду на карантин захід відбувся у дистанційному режимі, за допомогою сервісу відеоконференцій ZOOM. Із презентаціями (пітчами) виступило 9 стартапів. Всі з них на етапі pre-seed (претендують на державне грантове фінансування у розмірі 25 000 доларів кожен).

Цього разу захід відкрили переможці першого пітчу: BioBin та Geodesign, які розказали про свої успіхи після отримання гранту та дали поради для інших учасників, які тільки збираються презентувати вже свої проєкти.

Їх підтримав з промовою Дмитро Шимків, член Наглядової ради Фонду та голова ради директорів Darnitsa Group:

Сьогодні в Україні, не зважаючи на пандемію та економічні виклики, є великий запит на стартапи. В нинішніх умовах викликів та кризових ситуацій спостерігаємо ситуацію можливостей. Якщо ви приймаєте участь у пітчінгу – у вас є ідея, драйв, бачення ЩО реалізувати, ЯК та КУДИ рухатися. Мені здається, це найголовніше. Найвеличніші компанії виникали і розвивалися під час криз. Наша держава дає гроші на розвиток власних ідей і комерційну реалізацію. Не багато країн можуть собі таке дозволити. Чудово, коли є можливість спробувати. Стартаперський рух створює нові моделі, нові економічні рішення для України та бізнесу загалом.

Оцінювали пітчі стартапів члени Конкурсної комісії:

Олександр Романішин. Радник Міністерства Цифрової Трансформації України, партнер акселератора ISE Booster, член наглядової ради UVCA (Ukrainian Venture Capital and Private Equity Association).

Андрій Гулий. Головний аналітик Indax.

Ганна Толстанова. Начальник науково-дослідної частини та професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Андреас Фльодстром. Засновник та СЕО в Beetroot.

Фелікс Літвінський. Керуючий директор Blackstone LaunchPad

Сергій Довгополий. Керуючий партнер бізнес акселератора FeelGoodLabs

Андрій Заікін. CEO в YEP startup incubator

Основними критеріями оцінки проектів на стадії pre-seed є: команда, ринок, технологія, ідея, стратегія. В кожній категорії максимум – 5 балів (сумарно максимум 25). Прохідний бал для рекомендації Наглядовій раді щодо надання гранту складає 12 балів.

За результатами оцінок Конкурсної комісії було сформовано наступний рейтинговий список стартапів (від найвищого балу до найнижчого):

JooliДодаток для контент-маркетологів та піар-спеціалістів сфокусований на малих та середніх SaaS компаніях, який економить до 5 годин роботи на тиждень, та вдвічі збільшує ефективніть комунікацій. JOOLI у реальному часі аналізує активність компанії та конкурентів в основних каналах комунікації такого типу бізнесу та стисло повідомляє про вихід новин ринку та конкурентів.

IZIVIZДрон для безпечного, легкого та ефективного візуального інспектування.

ElomiaДодаток з віртуальним другом-психологом, що слухає, розуміє та надає психологічну допомогу людям з депресією та тривогою.

RunAn. Спортивний трекер, який дозволяє знизити травматичність та підвищити ефективність бігу, за рахунок контролю техніки бігу.

BicoveryМоніторинг психічного та фізичного стану біполярної людини в реальному часі та вчасні повідомлення про наближення епізодів за допомогою Machine Learning технологій.

GymcerebrumПлатформа штучного інтелекту з унікальним комп’ютерним зором, яка буде функціонувати на території фітнес-клубу як віртуальний тренер.

Pocket IPПлатформа для пошуку, ведення обліку та управлінням своїми об’єктами інтелектуальної власності в усьому світі.

ScroogeДля подорожуючих які купують онлайн страховку, квитки, пакетні тури або реєструються на рейс, Scrooge – це мобільний додаток який автоматизує введення даних використовуючи інформацію з біометричного паспорта і дозволяє зробити це швидше, без страху помилитися.

Каньйон ІнжинірингIT Академія з професійної підготовки інженерів у електроніці.

На засіданні Наглядової ради Фонду, яке відбудеться найближчим часом, буде прийнято рішення, які саме стартапи отримають грантове фінансування.

Стартапи на етапі pre-seed (грант 25 000 доларів):

iCorn. Торговельно-логістична платформа, яка об’єднує фермерів та покупців агропродукції, та дає можливість робити бізнес на платформі транспортним компаніям, елеваторам, лабораторіям, банкам та страховим компаніям.

BIOsens. Розробка першого у світі пристрою, який автоматизує підготовку зразків, аналіз та збереження результатів у хмарі в одному пристрої та дозволяє виконувати випробування поза лабораторією, але з лабораторною точністю.

Стартапи на етапі seed (грант 50 000 доларів):

Cardiolyse. Програмна пристрій-незалежна платформа для автоматичної інтерпретації електричних сигналів серця у стані спокою та Холтер-моніторингу (тривалістю 24 години і більше) медичного рівня, сертифікована СЕ для визначення 19 типів аритмій та точного виявлення більшості аномалій серця, включаючи інфаркт міокарда для запису ЕКГ з 12 відведеннями.

Unicorn Nest. B2B SaaS рішення для стартапів, які залучають інвестиції. Стартап рекомендує найбільш релевантних інвесторів з власної верифікованої найбільшої на ринку бази інвесторів та будує ринковий стандарт для фандрейзингу.

Mate academy. Онлайн університет ІТ професій.

Джерело: usf.com.ua

You may also like...