Українська екоорганізація запатентувала новий вид захисної маски

Активісти з громадської організації “Гідроенергоекологія Карпат” запатентували новий вид багаторазової захисної маски для захисту від Covid-19. Вона виглядає як медичний щиток, але набагато функціональніша, легша та дешевша.

Про це пише Укрінформ.

Захищає від усіх видів інфекції

Зазначається, що це нова багатоцільова захисна маска багаторазового використання, що дасть можливість надзвичайно ефективно захистити людину від усіх видів інфекції, зокрема і прямого контакту повітряних мас співрозмовників, що в інших моделях масок неможливо.

Маска може використовуватись як для захисту від вірусних інфекцій під час побутового використання, так і для захисту органів дихання та слизових на виробництві.

Собівартість лише 25 грн

Маска схожа на звичайний медичний щиток. Але розробники намагалися максимально його покращити та здешевити. Маска має лише три точки кріплення: на вухах, як окуляри, та третя опора на носі. Забір повітря та видих здійснюється з-за меж маски біля вух, тому співбесідники під час зустрічі не обмінюються повітряними масами.

У маску можна ставити змінний фільтр та мити її. Виготовляється вона із харчового пластику, її собівартість – 25 грн, у роздрібній мережі коштуватиме до 50 грн.

Маска, яку придумали на Закарпатті, може згодитися як у боротьбі з коронавірусом, так і на виробництві — для захисту органів дихання робітників.

Джерело: shotam.info

You may also like...