Україна разом із Польщею пілотуватиме використання електронних інвойсів за допомогою eDelivery

Україна разом із Республікою Польща пілотуватиме використання електронних інвойсів за допомогою рішення eDelivery. Пілот реалізується в рамках проекту EU4Digital за підтримки Державної Митної служби України та Міністерства цифрової трансформації України.

В Європейському Союзі використання електронних інвойсів дозволяє сторонам обмінюватися цифровими  даними замість паперових рахунків-фактури документів. Це надає значні переваги з точки зору економії коштів, впливу на навколишнє середовище та зменшення адміністративного тягаря.

Пілот проводитиметься між українськими та польськими компаніями. В результаті будуть зібрані відгуки та рекомендації від компаній-учасниць для подальшого вдосконалення та впровадження eDelivery.

Ми шукаємо компанії, які використовують цифровий (машиночитний) формат документів, розуміють та використовують електронні рахунки (надсилають електронні інвойси за допомогою будь-яких платформ).

Переваги участі компаній у пілотному проєкті:

  • можливість безкоштовно  протестувати технічне рішення та отримати консультації щодо його подальшого застосування
  • нагода ознайомитись з європейськими стандартами електронного інвойсування та застосовувати їх на практиці
  • нові знання щодо обміну електронними документами з країнами ЄС та Східного партнерства
  • просування власної компанії як інноваційної та цифрової в рамках та поза рамками проєкту EU4Digital.

Спільна юридична та технологічна бази дозволить бізнесам обох країни значно спростити експортні/імпортні операції поставки продукції та прискорити проходження кордону.

Щоб долучитись до пілоту, потрібно заповнити форму за посиланням.

Джерело: thedigital.gov.ua

You may also like...