Український стартап Preply закрив раунд на $ 10 млн

Український стартап Preply, міжнародний EdTech-маркетплейс для вивчення іноземних мов, закрив новий раунд на $ 10 млн. Про це пише Business Insider.

Лід-інвестором виступив лондонський венчурний фонд Hoxton Ventures, крім нього в раунд вклалися Point Nine Capital, All Iron Ventures, The Family, EduCapital і Diligent Capital. Також взяли участь кілька ангельських інвесторів: Артур кістки з Вooking.com, екс-генеральний директор Upwork Гарі Сварт, керівник Unity Technologies Девід Хельгасон і засновник Couchsurfing Даніель Хоффер.

Оцінка компанії не повідомляється. Загальний обсяг залучених коштів перевищив $ 15 млн.

Як повідомив засновник стартапу Preply Кирило Біга порталу EdSurge, коронавірус не повинен стати перешкодою для розвитку стартапу, навіть навпаки: через те, що велика кількість людей залишилося вдома, вони витратять вільний час в тому числі на поліпшення свого знання мов.

На що підуть інвестиції

Фінансування допоможе компанії посилити позиції на ринках Північної Америки, Франції, Німеччини, Іспанії, Італії та Великобританії. Крім того, Preply відкриє філію в США, стратегічно важливому для проекту регіоні. Зараз у компанії є офіси в Києві та Барселоні.

«Європейський ринок мультикультурний і досить розвинений. Багато людей вільно говорять або вивчають дві-три іноземні мови. Досвід роботи в Європі ми переносимо в США. Американцям ми надаємо різноманітні можливості навчання завдяки нашому переліку кваліфікованих викладачів з Європи, Латинської Америки, Азії », – каже Біга.

Також Preply розширює наповнення платформи. Фокус Preply – вивчення іноземних мов. Але компанія активно залучає викладачів з математики, хімії та креативному письму.

Для вчителів планують запустити нові інструменти. Вони допоможуть оцінювати домашні завдання, стежити за прогресом і ефективніше допомагати учням. У планах і розвиток мобільного додатка для Android і iOS.

Нагадаємо, свій попередній раунд стартап закрив в 2017 році. Тоді головним інвестором виступив німецький венчурний фонд Point Nine Capital. У стартап також інвестували Артур Коста (Booking.com, 2003-2012), Маріуш Гралевскі (DocPlanner, Польща), Пшемислав Гацек (Grupa Pracuj, Польща), а також компанії RTAVentures VC (Польща), Diligent Capital Partners (Україна) і SMRK (Україна).

Джерело: ain.ua

You may also like...