Перевірка з неба. В Австралії розробили безпілотник для пошуку людей з COVID-19

Університет Південної Австралії (UniSA) і канадська компанія Draganfly Inc об’єдналися для розробки платформи «Пандемічного безпілотника».

Апарат використовує спеціальні датчики і комп’ютерний зір для пошуку людей з інфекційними респіраторними захворюваннями, зазначають розробники.

Команда UniSA на чолі з головою кафедри сенсорних систем професором Яваном Чалем вибирає дистанційне зондування і комп’ютерні алгоритми для того, щоб з’ясувати, хто інфікований і наскільки широко поширене захворювання в тому або іншому регіоні.

За словами команди, новий дрон здатний контролювати температуру, частоту серцевих скорочень і частоту дихання. Він також може виявити чхання і кашель. Це працює навіть в натовпі, в тому числі в офісах, аеропортах, на круїзних лайнерах і в будинках для людей похилого віку.

Ця технологія була вперше представлена ​​в 2017 році Яваном Чалем, Алі аль-Наджі і Асанкой Перерою, коли вони продемонстрували здатність вимірювати частоту серцевих скорочень і дихання для виявлення кашлю і чхання на відстані до 10 метрів (33 футів). Чаль визнає, що рівень виявлення не ідеальний, але це практичний інструмент для визначення наявності хвороби в натовпі.

У прес-релізі UniSA йдеться, що мета полягає в тому, щоб «негайно почати інтеграцію комерційних, медичних і державних замовників», але ніяких подробиць про розгортання технології на даному етапі надано не було.

На додаток до скринінгу на наявність вірусних інфекцій, у цій технології є такі додатки, як спостереження за дитячими майданчиками або використання в зонах стихійних лих.

«Тепер ми бачимо необхідність негайного його використання, щоб допомогти врятувати життя в найбільшій катастрофі в області охорони здоров’я, яку світ переживає за останні 100 років», — говорить Яван Чаль.

Джерело: nv.ua

You may also like...