Кажіть голосніше. Ізраїльський стартап розробляє тест коронавірусу за голосом

Дослідження, яке проводиться Міністерством оборони і стартапом Vocalis, збирає зразки голосів від пацієнтів з COVID-19, сподіваючись знайти маркери коронавірусу.

У разі успіху має з’явитися додаток, яке по голосу зможе розпізнавати наявність у людини коронавірусної інфекції.

Саме це намагається з’ясувати ізраїльський стартап у співпраці з адміністрацією Міністерства оборони з розвитку озброєнь і технологічної інфраструктури.

Vocalis Health, очолювана Талом Вендеровим і доктором Шейді Хассаном, в даний час збирає зразки голосу і дихання у пацієнтів з COVID-19, а також у здорових людей. Записи потім будуть проаналізовані з використанням технології машинного навчання.

Потім стартап спробує розробити алгоритм, який допоможе Міністерству охорони здоров’я провести первинну оцінку і легко відстежувати стан і симптоми носіїв коронавірусу, що знаходяться в їх будинках, щоб уникнути перевантаження системи охорони здоров’я.

Оскільки коронавірус вражає дихальну систему, основне припущення полягає в тому, що ознаки дистресу, які він викликає, можуть відбиватися в голосі і диханні. Будь-який бажаючий може відправити зразки голосу через веб-сайт компанії і мобільний додаток.

Перші результати дослідження, яке проводиться у співпраці з медичними організаціями та лікарнями в Ізраїлі і в усьому світі, очікуються протягом чотирьох-шести тижнів.

Джерело: nv.ua

You may also like...