У рейтинг найкращих стартапів-роботодавців США за версією Forbes увійшли дві українські компанії

Forbes опублікував рейтинг America’s Best Startups Employers 2020 року, в рамках щорічного дослідження кращих роботодавців США. Топ-500 відібрали з більш ніж 2500 претендентів за трьома критеріями: репутація роботодавця, задоволеність співробітників і зростання.

У рейтинг увійшли дві компанії, засновані українцями: 35 місце зайняв GitLab, а на 263 – Allset.

Що це за компанії

GitLab

GitLab – це платформа для колаборації та DevOps. Основний конкурент стартапу – GitHub, який з 2018 року належить Microsoft.

Стартап заснував харків’янин Дмитро Запорожець в 2011 році. У 2013-му до нього приєднався другий фаундер – нідерландський підприємець Сід Сібранджі. З цього моменту вони почали працювати над GitLab фултайм.

У компанії близько 100 000 корпоративних клієнтів, серед яких Ask Media Group, Charter Communication, Delta Air Lines, Goldman Sachs, Ticketmaster, Nvidia і інші. Штат компанії налічує понад 800 осіб з 55 країн світу.

У вересні 2019 році GitLab залучив $ 268 млн в рамках раунду серії E. Компанію оцінили в $ 2,7 млрд. Серед інвесторів – Goldman Sachs, Iconiq Capital, Y Combinator і Continuity Fund. Разом з новим раундом GitLab сумарно залучив $ 426 млн.

Раніше Дмитро Запорожець так прокоментував географічну приналежність компанії:

“Один засновник з України – частково це український стартап. Інший засновник з Нідерландів – частково це нідерландський стартап. Після прийшли інвестори з Каліфорнії – тепер частково це і американський стартап. Виходячи з цього я вважаю, що стартап можна назвати українським”.

Allset

Allset – сервіс попереднього бронювання столиків в ресторанах, який також дозволяє заздалегідь замовити страву і розплатитися через мобільний додаток.

Allset заснували в 2015 році українці Стас Матвієнко і Ганна Поліщук. До ребрендингу в 2016 році додаток називалося Settle.

У компанії є два офіси – в Сан-Франциско та Києві. Команда розробників зосереджена в Україні, а тести додатків відбуваються в США. Всього у компанії близько 50 співробітників.

Компанія сумарно залучила $ 8,35 млн інвестицій, в тому числі від Andreessen Horowitz, Vaizra Investments, Compound, FJ Labs і українського фонду SMRK, заснованого Олександром Косованом, також відомим по CleanMyMac.

Джерело: ain.ua, forbes.com

You may also like...