Заявку до реєстру об’єктів інтелектуальної власності тепер можна подати онлайн

Починаючи з 19 жовтня 2020 року у Державній митній службі України запрацював оновлений реєстр об’єктів права інтелектуальної власності.

Як повідомляє Європейська бізнес-асоціація, серед важливих нововведень – заяву на включення до реєстру відтепер можна подати в електронній формі через особистий кабінет на порталі «Єдине вікно». Раніше це можна було зробити тільки в паперовій формі.

  • Сама форма подачі заяви також оновилася відповідно до європейського прототипа і дозволяє подавати заявку відразу на кілька об’єктів інтелектуальної власності, з можливістю прикріпити всі необхідні додаткові матеріали.
  • Також відбулося оновлення реєстрації у митному реєстрі об’єктів інтелектуальної власності, що охороняються відповідно до закону.
  • Прийняті зміни, в тому числі, спрямовані на боротьбу з підробками і піратством. Так, представники митних органів тепер мають чіткі інструкції щодо того, як встановити належність товару до оригінального, що в свою чергу забезпечує неприпустимість ввезення на територію України контрафактного і піратського товару.
  • До моменту вичерпання об’єктів зі старого реєстру він буде діяти паралельно з новим.

Джерело: ain.ua

You may also like...