Визначено ТОП-5 переможців конкурсу біомедичних стартапів BioMedTech «Джерело інновацій»

В рамках 29-ї міжнародної медичної виставки Public Health 2020 відбулася фінальна частина Першого конкурсу біомедичних стартапів BioMedTech Джерело інновацій.

Як передає кореспондент Hubs, в фінал конкурсу вийшли п’ять стартапів, яких журі в складі відомих вчених і бізнесменів відбирало з числа декількох десятків претендентів протягом вересня 2020 року. Мета конкурсу: розвиток українського ринку біомедичних інновацій, здатних поліпшити методи профілактики, лікування, діагностики захворювань, підвищити якість охорони здоров’я.

Перше місце за результатами голосування журі зайняв стартап з виробництва роботизованих протезів-рук зі штучним інтелектом. В цілому топ-5 проєктів переможців в залежності від набраних балів зайняли наступні місця:

1. Біонічний роботизований протез-рука Esper hand компанії Еспер БІОНІКС. Esper hand – це перший IoT (інтернет речей) протез зі складним програмним забезпеченням, розроблений з використанням Machine Learning підходу (штучний інтелект). Розробка включає набір датчиків, можливість фільтрації сигналів і систематичне оновлення хватів і алгоритмів обробки сигналів. Він розпізнає активність людини і підлаштовує хват до відповідної ситуації, зменшує час, необхідний для навчання, підвищує точність управління і забезпечує інтуїтивне управління протезом.

2. «Живі» кардіоімпланти Geron Core. Інноваційна розробка, яка дозволить замінити штучні кардіоімпланти на так звані «живі» – з власних клітин дитини створюється власна «жива» тканина для імпланта.

3. Програмно-апаратний комплекс Crunch.Tips для процесу реабілітації пошкоджених кінцівок (компанія «Фісон»). Crunch.Tips – це насадки (сенсори) на милиці, які в режимі реального часу вимірюють навантаження на пошкоджені кінцівки пацієнта, що проходить реабілітацію. Пацієнт отримує повідомлення кожного разу, коли навантаження занадто маленьке або занадто велике, а лікар має можливість переглянути хід реабілітації та переконатися, що пацієнт дотримується рекомендацій щодо характеру навантажень.

4. Медична інформаційна система медцентр+ – автоматизація процесів управління медобслуговуванням. МІС «медцентр+» об’єднує в єдину систему роботу контакт-центру лікарні, медичних працівників, лікарів і комерційних підрозділів; синхронізує інформацію з роботою сайту; поглиблено аналізує інформацію в режимі реального часу; забезпечує електронний документообіг і контроль за всіма призначеннями лікаря.

5. «Медичний ЕКГ-калькулятор» лікувально-діагностичного центру «Віком Мед». Медичний ЕКГ-калькулятор – це паспорт здоров’я серця, який формується за допомогою автоматизації аналізу електрокардіограми (ЕКГ). Зокрема, проводиться аналіз фізіологічності серцевих скорочень – ЕКГ-АФСС. Алгоритм дозволяє оцінити можливості і готовність серця до виконання життєвих навантажень у здорової чи хворої людини.

Повне відео фінальної частини конкурсу з нагородженням переможців можна переглянути тут https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=3354575154578173&id=199187760116944

Головний приз для стартапів, які зайняли 1 та 2 місця – презентація проєкту на міжнародному медичному форумі MEDICA в Дюссельдорфі (Німеччина) в листопаді 2021 (медична виставка світового масштабу, витрати на поїздку та участь в MEDICA покривають організатори конкурсу).

Окремий приз для 1 місця – акселеративна програма з розвитку стартапу. Також співорганізатор – оргкомітет виставки Public Health – на виставці в наступному році надасть можливість безкоштовної демонстрації технології роботи біонічного протеза-руки Esper hand компанії Еспер БІОНІКС. Приз для 2 місця – програма з комплексного аналізу стартапу (due diligence). Призи для 3-5 місць – навчальна програма «Як з ідеї створити продукт і виростити успішний бізнес?».

Конкурс «Джерело інновацій» в сфері BioMedTech організований громадським об’єднанням «Джерело Експо» та ДП «Прем’єр Експо», які об’єднали зусилля, щоб допомогти українським вченим, новаторам і стартапам в розвитку та впровадженні інновацій.

В рамках конкурсу українським стартапам надається можливість отримати професійну експертизу і згодом отримати фінансування проєктів з виходом на міжнародні ринки. До участі запрошуються винахідники і команди новаторів (стартапів), які мають перспективні та інноваційні технологічні розробки / проєкти на рівні: ідеї, pre-seed, прототипу або готового продукту. Старт наступного конкурсу біомедичних стартапів BioMedTech «Джерело інновацій» організатори планують з лютого 2021 року.

Громадське об’єднання «Джерело Експо» – непідприємницьке громадське об’єднання, створене для підвищення конкурентоспроможності української продукції (робіт, послуг) на зовнішніх ринках, розвитку експортних компетенцій, просування українських товарів, робіт і послуг за кордоном, надання допомоги в налагодженні співпраці і партнерства між українським і закордонним бізнесом.

Public Health 2020 року – найбільша міжнародна медична виставка в Україні, яка відбулася в Києві з 7 по 9 жовтня 2020 року. Організатор ДП «Прем’єр Експо». На виставці були представлені 280 учасників з 13 країн світу і 39 ділових і наукових заходів.

Джерело: hubs.ua

You may also like...