Український стартап Carbominer привернув інвестиції від SMRK

Український проєкт Carbominer привернув seed-інвестицію від українського венчурного фонду SMRK. Суму отриманих коштів і поточну оцінку в компанії не розкривають. Про це AIN.UA повідомили представники фонду.

Що за проєкт

Carbominer – hardware-стартап, який розробляє технологію отримання вуглекислого газу з атмосферного повітря. Стартап планує продавати отриманий СО2 тепличним господарствам, які використовують вуглекислий газ для прискорення росту вирощуваної продукції, та іншим компаніям.

Засновники стартапу – Микола Осейко і його дочка Вікторія. У Миколи за плечима більше 25 років досвіду в фінансах і HR-сфері, у Вікторії – 3 роки в діджитал-маркетингу.

У минулому році стартап переміг в національному фіналі ClimateLaunchpad, а потім увійшов до світового топ-16 проєктів цього конкурсу в Амстердамі.

На що підуть інвестиції

Як розповіли AIN.UA в Carbominer, залучені кошти компанія направить на створення промислових модулів для отримання вуглекислого газу з використанням власної технології, а також на розширення команди. Зараз компанія веде найм виробничого персоналу.

До кінця 2020 року Carbominer планує виготовити перші одиниці обладнання і розмістити їх для тестування в тепличних господарствах.

Компанія також шукає партнерів для виходу на західні ринки. Перш за все, стартап цікавлять Іспанія, Голландія, Туреччина та інші країни з розвиненою тепличною галуззю.

Коментар SMRK

«Ми познайомилися зі стартапом і дуже надихнулися їх технологією зі збору CO2 з атмосфери нашої планети з використанням модульної установки. Carbon Capture – це одне з найбільш перспективних напрямків в боротьбі за зниження рівня СО2 і ми вважаємо, що Carbominer може вирішити цю задачу інноваційним способом, – прокоментували AIN.UA в SMRK.

Розуміючи важливість вирішуваної проблеми, перспективи ринку і з огляду на перші результати команди – ми вирішили підтримати проект фінансуванням ».

Джерело: ain.ua

You may also like...