Україна та Литва обговорили питання співпраці у сфері освіти та науки

22 вересня 2020 року, відбулася зустріч першого заступника Міністра освіти і науки України Миколи Кизима із Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом.

Під час зустрічі сторони обговорили та узгодили нагальні питання двостороннього співробітництва в освітній та науково-технологічній сферах, а також окреслили пріоритетні напрями подальшої співпраці.

Микола Кизим висловив глибоку вдячність Надзвичайному і Повноважному Послу Литовської Республіки в Україні Вальдемарасу Сарапінасому за постійну підтримку України.

Зокрема, спільно з литовською стороною реалізуються такі двосторонні проєкти:

  • “Оснащення школи № 2 у м. Авдіївка Донецької обл. освітнім та спортивним обладнанням”;
  • “Підтримка освіти в районах, які постраждали від конфлікту у Східній Україні: належне забезпечення якості неформальної освіти”.

Активним є українсько-литовське співробітництво у сфері вищої освіти. Заклади вищої освіти Литви та України спільно беруть участь у трьох проєктах Європейського Союзу в рамках програми Еразмус+.

Не менш ефективним є науково-технологічне співробітництво між Україною та Литвою. Наразі розпочато реалізацію 12 спільних українсько-литовських науково-дослідних проєктів на 2020-2021 рр.

З метою розвитку українсько-литовської співпраці перший заступник Міністра Микола Кизим повідомив про зацікавленість України в ознайомленні та вивченні досвіду Литви на всіх рівнях  освіти і науки, зокрема:

  • розширення доступності та різноманітності дошкільного виховання;
  • діджиталізація;
  • превенція булінгу;
  • оптимізація мережі закладів вищої освіти;
  • трансфер науки та технологій тощо.

Джерело: МОНУ

You may also like...