Стартап Snowflake провів найбільше IPO в історії софтверних компаній

Уоррен Баффетт оцінив.

Технологічна компанія Snowflake провела найбільше за всю історію IPO в сегменті розробки програмного забезпечення. Перед розміщенням на біржі Snowflake оцінили в $ 44 млрд. У підсумку, стартап зумів залучити $ 3,4 млрд., Пише сайт Інновації 24.

На початку торгів вартість акцій Snowflake злетіла на 166% – до $ 310. Інтерес інвесторів підігріла новина, що в компанію інвестує Уоррен Баффетт.

Так, буквально за тиждень до розміщення Snowflake стало відомо, що акції стартапа за ціною $ 120 придбають Salesforce.com і Berkshire Hathaway, якими володіє Уоррен Баффетт. Загальна сума інвестицій компаній становить $ 500 млн. – по $ 250 млн. Кожна.

Додамо, Уоррен Баффетт також придбав 4 млн паперів у одного з акціонерів Snowflake за $ 323 млн. Так, після угоди фонд Berkshire Hathaway Inc. заробив близько $ 1 млрд доларів. Раніше пікова вартість акції становила $ 319.

Андеррайтери розміщення, серед яких Goldman Sachs і Morgan Stanley, отримали опціон на покупку ще 4,2 млн акцій Snowflake. У разі її реалізації, обсяг IPO компанії наблизиться до 4,4 млрд доларів.

Нагадаємо, компанія Snowflake була заснована в 2012 році і надає послуги хмарного зберігання даних та їх аналіз. Спочатку в ході IPO стартап планував залучити $ 2,74 млрд.

Джерело: hubs.ua

You may also like...