Український фонд стартапів провів одинадцятий Pitch Day

11 вересня Український фонд стартапів провів одинадцятий Pitch Day. Захід відбувся у офлайн форматі на території інноваційного парку UNIT.City. Із презентаціями (пітчами) виступило 11 стартапів. Всі з них на етапі seed (претендують на державне грантове фінансування у розмірі 50 000 доларів кожен).

Захід розпочався з привітання та запрошення освітніх стартапів для партнерства від т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета:

Сьогодні, під час зміни світового укладу, пандемії, масштабної софтизації та цифровізації, мене дуже тішить, що в кожному з присутніх проєктів є елемент прогресивності. Мені дуже приємно, що Український фонд стартапів стоїть на вістрі виведення нових, передових, підприємницьких і молодіжних ініціатив на український та світовий ринки. Та особливо приємно бачити серед них саме освітні стартапи, які допоможуть реалізувати наш спільний з Фондом інноваційний проєкт – Підприємницький університет. Більше 150 українських вишів вже подали заявки для участі у програмі і вже 90 з них пройшли підготовку. Ви напевне помітили в моїй руці папку і це не шпаргалки. Це анотації стартапів, з якими я хочу познайомитися особисто: WizzyLab, Мій Клас та Highers. Офіційно запрошую вас в Міністерство для початку співпраці!”.

Урочисту частину завершив CEO UNIT.City Домінік Піоте:

Потрібно 3 речі, щоб створити круту екосистему в галузі інновацій. По-перше, треба мати талант. Це ви, друзі. Бо якби не було таланту, нічого б не було. Найдивовижніша річ, яку я побачив, приїхавши до України – талановиті люди. Якщо поспостерігати за історією розвитку науки в Україні – побачиш глибокий емоційний зв’язок з наукою, що робить це місце абсолютно унікальним. Друга річ, яку треба мати – гроші. Це те, що дає ЮСФ – допомогу в цьому. Якщо не маєш грошей – можеш мати безліч ідей, яких завгодно, але чи справдяться вони? Український уряд інвестиціями дає підтримку молодим підприємцям вже рік, це же 11-ий пітч. Хто би міг подумати? Рухаєтеся зі швидкістю стартапа! Повірте мені, як французькому американцю – це надзвичайно. Третє, що вам потрібно – бунтарський дух та тип мислення. Щоб бути підприємцем, потрібно бути революціонером, треба хотіти змінювати світ, робити по-новому. Не цікаво, коли ви робите стартап, який є копією якоїсь вже існуючої ідеї.  Значно краще створювати щось принципово нове! Unit.City – це платформа, створена саме для таких ідей. Бажаю вам удачі, гарних пітчей, але майте на увазі: пітч – лише етап, далі потрібно довести справу до кінця, втілити ідею. Це та обіцянка, яку Фонд очікує, що ви виконаєте. Вам дають гроші, ви – талановиті хлопці, тож ваш обов’язок втілити ідеї, стати глобальною компанією. Вперед, Україно!”.

Хто оцінював?

  • Станіслав Под’ячев. Керуючий партнер Blockchain Lab.
  • Андрій Гулий. Головний аналітик Indax.
  • Михайло Халецький. Старший інвестиційний аналітик Simpact VC.
  • Сергій Довгополий. Керуючий партнер бізнес акселератора FeelGoodLabs.
  • Андрій Заікін. CEO в YEP startup incubator.
  • Андрій Зінчук. Керуючий директор Demium.
  • Олеся Мальована. Директор підрозділу Startup Grind Dnipro.

Основними критеріями оцінки проектів на стадії seed є: команда, ринок, технологія, продукт, стратегія. В кожній категорії максимум – 5 балів (сумарно максимум 25). Прохідний бал для рекомендації Наглядовій раді щодо надання гранту складає 15 балів.

Результати

За результатами оцінок Конкурсної комісії було сформовано наступний рейтинговий список стартапів (від найвищого балу до найнижчого):

  1. LookSize. Сервіс для визначення розміру без примірки в інтернет магазинах одягу та взуття, який працює у вигляді віджету і збільшує конверсію на 270% і зменшує повернення на 28%.
  2. HackenProof. SaaS платформа для організації баг баунті програм та координації вразливостей. Шляхом залучення спільноти етичних хакерів та автоматизації бізнес-процесів ми розробляємо максимально ефективну платформу для координації виявлення вразливостей в ІТ продуктах на стороні клієнтів.
  3. Артеріальна осцилографія. Розроблена авторами методика аналізу пульсацій під час вимірювання артеріального тиску для оцінки рівня: адаптаційних можливостей серцево-судинної системи; психоемоційного стресу; порушення ритмічності серцевих скорочень; стану функціонування міокардіально-гемодинамічного гомеостазу, рівеня регуляції і управління станом серцево-судинної системи, активністю та взаємодією різних ланок нервової системи; експертна система для диференціальної діагностики ризиків серцевих, легеневих, психічних, COVID-19 захворювань. Дані бездротово передаються на веб додаток через мобільний або ПК, в залежності від фаху відображається інформація у робочому кабінеті користувача. Полягає у використанні існуючих, при необхідності модернізації, виробництва нових модифікацій вимірювачів тиску.
  4. Highers. Маркетингова мережа каналів у соціальних мережах для поширення кар’єрних пропозицій серед студентів українських вишів. Ми вже маємо більше 160К охоплення серед 40+ київських університетів та продовжуємо активно зростати. Серед наших партнерів Cisco, ProCredit Bank, P&G, Jooble і багато інших компаній.
  5. Agrolabs. В Agrolabs ми допомагаємо теплицям збільшити урожай та ефективність використовуючи IIoT сенсори та предиктивну аналітику.
  6. Dialik. Мобільний додаток, який допомагає попередити небезпечні ускладнення високого артеріального тиску.
  7. Provizio. Тонометр для вимiрювання внутрiшньочного тиску у хворих на глаукому, в домашнiх умовах, з бездротовою передачею данних у режимi реального часу. Програмне забезпечення Provizio у виглядi двох мобiльних додаткiв для лiкаря та окремо для пацiєнта в режимі реального часу сповіщає лікаря про зміни тиску та інформує його про наявні варіанти зміни лікування.
  8. Wizzylab. Конструктор онлайн шкіл, який дозволяє викладачам швидко створювати сайт онлайн школи і кабінет студента з прийомом платежів та усім необхідним функціоналом за 5 хвилин без технічних знань. Це як wix для освіти.
  9. АЛЬТЕР ЕКО ЕЗС. Створення мережі якісних зарядних станцій для електромобілів «АЛЬТЕР ЕКО ЕЗС» та операторського сервісу мобільної системи керування зарядом «SmartPower 4U» на базі вітчизняного виробництва.
  10.  КОНСУЛЬТАНТ. Технологічна онлайн платформа (маркетплейс), яка дає можливість для будь-кого з допомогою мобільного додатку отримати онлайн консультацію з юридичних та бухгалтерських питань, а також отримати контактну інформацію про фахового спеціаліста з метою вирішення конкретного завдання. Разом з тим, можливість для юристів, адвокатів, бухгалтерів, аудиторів, нотаріусів, приватних виконавців, патентних повірених, арбітражних керуючих та інших фахівців надавати онлайн консультаційні послуги, а також отримувати потенційних клієнтів.
  11.  МійКлас. Електронна шкільна платформа ХХI столiття для формування «Нової української школи». Містить освітні матеріали згідно шкільної програми України з української мови, математики, алгебри, геометрії, хімії та інших предметів.

На засіданні Наглядової ради Фонду, яке відбудеться найближчим часом, буде прийнято рішення, які саме стартапи отримають грантове фінансування.

Джерело: usf.com.ua

You may also like...