Новий конкурс від ЄС: Європейська Комісія запрошує українських дослідників взяти участь у віртуальних тренінгах

Європейська Комісія запрошує українських дослідників та інших стейкхолдерів взяти участь у віртуальних тренінгах щодо нового конкурсу за напрямом «Європейський зелений курс».

Конкурс організовуються в межах восьмої Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

Оголошення дати початку конкурсу заплановано на середину вересня 2020 року.

Перший віртуальний тренінг щодо участі в новому конкурсі «Європейський зелений курс» відбудеться 18 вересня 2020 року, початок о 10.00.

Для участі у тренінгу потрібно зареєструватися за посиланням: H2020 Green Deal Call (Virtual Training) – Session 1 (https://cutt.ly/9fOXhqv).

Довідково.

«European Green Deal» («Європейський зелений курс») – нова програма для країн ЄС  та України. European Green Deal планує скоротити викиди парникових газів у Євросоюзі на 50-55% до 2030 року. А до 2050 року – вийти на нульові викиди парникових газів.

У січні  2020 року було утворено міжвідомчу робочу групу з питань координації подолання наслідків зміни клімату в рамках ініціативи Європейської Комісії «Європейський Зелений Курс»  та затверджено Положення про її діяльність (Постанова КМУ від 24.01.2020 № 33).

Джерело: МОНУ

You may also like...