Японський стартап SkyDrive продемонстрував публіці літаючий електромобіль SD-03

Вперше.

Три роки тому японський автовиробник Toyota оголосив про фінансування розробки літаючого електричного автомобіля Skydrive і ось нарешті розробники проєкту Cartivator продемонстрували своє творіння SD-03 публіці, пише itc.ua.

По суті, перед нами не «літаючий електромобіль», а швидше одномісний «квадрокоптер-переросток» або «літаючий мотоцикл» в форматі e-VTOL – електричний автомобіль з вертикальним злетом і посадкою. Розробники Skydrive SD-03 називають його найменшим e-VTOL в світі, що цілком може бути правдою – зазвичай пристрої подібного роду  є помітно більшими. Проте, його габаритів вистачило для розміщення кабіни пілота.

Творці Skydrive SD-03 позиціонують його як індивідуальний засіб пересування в сучасному місті найближчого майбутнього, коли звичайні дороги остаточно загрузнуть в пробках. Габарити моделі складають два метри у висоту, чотири в ширину і чотири в довжину, відповідно, для приземлення і злету йому досить площі, яку займають два припаркованих автомобілі.

Пристрій приводиться в рух за допомогою восьми гвинтів (вони зібрані парами, в яких гвинти рухаються в протилежні сторони), при цьому кожен гвинт оснащений власним окремим електродвигуном для більшої надійності і стабільності.

Розробники літаючого електромобіля Skydrive SD-03 розраховують до кінця 2020 року одержати дозвіл на тестування за межами Toyota Test Field, а вже в 2023 році – запустити комерційний сервіс таксі на основі двомісної версії моделі.

Джерело: hubs.ua

You may also like...