Бразильський стартап почав доставляти їжу дронами

Бразильська компанія отримала дозвіл на доставку продуктів харчування за допомогою дронів. Якщо випробування пройдуть успішно, то безпілотники будуть працювати в 200 містах країни.

Бразильський стартап iFood отримав дозвіл Національного агентства цивільної авіації Бразилії (ANAC) для початку експериментальних польотів з використанням безпілотних літальних апаратів. Вони будуть доставляти продукти харчування.

Компанії-партнери iFood – Speedbird Aero і AL Drones – працювали над отриманням дозволу майже рік. Компанії провели тестові польоти в рамках проєкту за участю ANAC і 5 серпня отримали сертифікат на експериментальні польоти.

Експериментальні польоти будуть здійснюватися за двома різними сценаріями і повинні початися до кінця 2020 року. Безпілотники призначені для підвищення ефективності логістичної операції: обладнання буде виконувати перший етап маршруту доставки, а далі товар доставить кур’єр.

Бразильські влада ухвалить рішення про розширення операції на основі результатів первинних досліджень. У разі успішного проведення випробувань, стартап вже визначив близько 200 міст по всій країні, де служба може бути потенційно впроваджена.

Одне з випробувань пройде в місті Кампінас, в штаті Сан-Паулу. В ході випробувань безпілотники будуть працювати по 400-метровому маршруту між фудкором в торговому центрі і центром iFood в торговому центрі, де замовлення будуть розподілятися серед кур’єрів. Стартап очікує, що час, необхідний кур’єрам для отримання замовлень з ресторанів в фуд-корт, буде скорочено з 12 до 2 хвилин.

Крім того, компанія також буде тестувати безпілотники в між центром обробки замовлень iFood в торговому центрі і закритою територією, розташованої неподалік. У цьому пілотному проєкті час доставки, як очікується, скоротиться з 10 до 4 хвилин.

Джерело: internetua.com

You may also like...