Власна астрономічна обсерваторія, сотні міжнародних угод і передові наукові дослідження — КНУ ім. Т.Шевченка святкує 186-ту річницю

28 липня 2020 року святкував 186-річчя Київський національний університет ім. Т. Шевченка. Протягом вже другого століття виш не втрачає своєї престижності та професійності з підготовки здобувачів освіти всіх рівнів.

Так, в університеті навчаються 26 тис студентів і працюють майже 3 тис викладачів. Окрім цього, КНУ включений до освітніх міжнародних рейтингів.

Варто зазначити, що у виші активно займаються медичною освітою. З 2017 року там є вже власна університетська клініка для майбутніх медиків.

КНУ має також і астрономічну обсерваторію — вона є однією з провідних наукових установ України. Наразі там реалізуються  різноманітні проєкти — як за державні кошти, так і за підтримки міжнародних партнерів.

Важливо, що на базі обсерваторії діє Астрономічний музей, який налічує майже 20 тис різних наукових, природничих і краєзнавчих експонатів.

Київський університет підтримує міжнародні зв’язки з вишами зі всього світу. КНУ уклав майже 200 двосторонніх партнерських угод  із зарубіжними освітніми та науковими закладами. Щорічно за участю університету проводяться міжнародні наукові конференції, стажування та наукові дослідження.

Джерело: МОНУ

You may also like...