Український стартап – сервіс Liki24.com запустився в Польщі

Українська платформа для пошуку і доставки медикаментів Liki24.com почала працювати у Варшаві. У подальших планах – запускатися на інших ринках. Редакція AIN.UA в короткому бліці дізналася подробиці про запуск в Польщі у творців сервісу.

Чому Польща

Ще на етапі ідеї ми планували створити міжнародний сервіс Liki24.com – з єдиною глобальною моделлю роботи на різних ринках.

Сам продукт ми розробляли і тестували в Україні. Коли він був повністю сформований і фіналізований, прийшов час виходити на зовнішні ринки. Після глибинного аналізу різних країн, ми зупинилися на Польщі. Посиливши команду фахівцями-експертами на польському ринку, почали активну підготовку.

Ми почали аналізувати ринок Польщі в 2019 році – активно їздили по містах, дивилися як працюють аптеки, вивчали поведінку і звички споживачів. Активні роботи по запуску почали в травні 2020 року.

Ми поставили собі за мету – виконувати перші замовлення в Польщі в липні, і вже досягли її. 24 липня 2020 року ми це зробили. Символічно, що 24 липня – сервісу Liki24.com в Україні виповнилося 3 роки. У Польщі 24 липня 2020 року – стало новою точкою відліку.

Модель роботи

Першим містом, в якому заробив сервіс Liki24.com в Польщі стала Варшава. Але планується, що в майбутньому він стане доступним у всіх великих містах, а потім – у всій країні.

Наша модель запуску відпрацьована на всі 100% в Україні, і ми плануємо її повторювати і в Польщі – давати можливість отримувати ліки за оптимальною ціною зі зручною доставкою для споживачів і виступати надійним партнером для онлайн і офлайн-аптек.

Модель роботи така ж як і в Україні. Користувач вибирає потрібні ліки на сайті сервісу, потім наш кур’єр-партнер їде в різні аптеки, купує ліки за оптимальною ціною, формує замовлення і відвозить його за вказаною адресою.

Скільки коштує доставка

На сьогоднішній день доставка коштує 10 злотих (близько 75 грн), на вибір є 3 тимчасових проміжки для оформлення доставки – ранок, день і вечір.

Як залучали користувачів на новому ринку

У Польщі Liki24.com працює в тестовому режимі. Ми ще не запускали активні медійні кампанії. Перші клієнти прийшли до нас через Google Ads. Але, звичайно, скоро запрацює набір інструментів по залученню і утриманню користувачів, які вже довели ефективність в Україні.

Плани

Зараз наш пріоритет – відпрацювати процес запуску на друій країні, Польщі. Потім ми однозначно будемо запускатися і в інших країнах, вже є напрацювання в цьому напрямку.

Наша мета – бути на боці користувача і вирішувати його проблеми. А ситуація, коли вартість ліків в різних аптеках істотно відрізняється, коли потрібно обійти кілька аптек в пошуках потрібних медикаментів і витратити багато часу, актуальна практично для всього світу.

Джерело: ain.ua

You may also like...