Правило «ланцюжка команд» Ілона Маска допоможе компаніям в період коронакризи

У 2018 році серед ЗМІ пощирився лист Ілона Маска співробітникам Tesla, в якому він ділиться прогресом компанії, а також порадами про те, як бути продуктивним. Видання Inс вважає, що одна із цих порад може допомогти компаніям зберегти лідируючі позиції в період коронакризи. AIN.UA публікує скорочений переклад матеріалу.


У своїй промові СЕО Tesla дав своїм співробітникам кілька рекомендацій для підвищення продуктивності. Серед них прозвучало наступні:

Комунікації повинні проходити по найкоротшому шляху для досягнення мети, не через «ланцюжок команд». Будь-який керівник, який спробує встановити ланцюжок командування в комунікаціях, незабаром буде працювати в іншому місці.

Мова про те, що в багатьох великих компаніях комунікація занадто затягнута: від одного співробітника до іншого вона може слідувати через ланцюжок менеджерів. На думку Маска, такий ланцюжок повинен стати максимально коротким. Якщо ж комунікація займає багато часу, компанія, особливо в складний період, слабшає через тривале прийняття і впровадження рішень.

У 2020 році, коли багато компаній перевели співробітників на віддалену роботу, зв’язок між командами став як ніколи важливий. Саме тому, розірвати «ланцюжок командування» може бути кращим способом забезпечити її продуктивність.

Ця проблема стає ще більш гострою, коли співробітники змушені працювати, використовуючи тільки Slack, Asana, Zoom та інші інструменти – доносити інформацію до керівництва стає все складніше.

Маск радить не надавати ланцюжку команд занадто великого значення, оскільки цей може нашкодити:

За часів, коли бізнес знаходиться під тиском, нічого з того, що шкодить компанії і здатності спілкуватися, не повинно існувати.

Джерело: ain.ua

You may also like...