Українці створили сонячну електростанцію у вигляді куба. Вона коштує $ 3000.

Українська компанія «Карбон КНС», що займається будівництвом промислових сонячних електростанцій, розробила невелику домашню СЕС в формі куба – Cuber. Її особливості в тому, що, на відміну від класичних СЕС, її установка не вимагає підготовчих робіт і зміцнення даху.

Навіщо потрібна Cuber

Cuber є компактною сонячну електростанцію габаритами 2 * 2 метра. Поставляється в зібраному вигляді, але, за словами розробників, на те, щоб зібрати конструкцію, підключити і почати користуватися – піде всього один день.

Зібрати станцію можна самостійно, дотримуючись інструкції, або за допомогою електрика.

«Головне наше завдання – зробити енергетичну незалежність доступною. Ми хочемо, щоб купити сонячну електростанцію було так само просто, як холодильник або пральну машинку. Ви купуєте, запрошуєте електрика і за кілька годин маєте працюючу техніку», – зазначає керівник проекту Юлія Полякова.

Cuber коштує $ 3000 (81 000 грн), номінальна потужність – 3 кВт * год. За словами розробників, цього вистачить на те, щоб на 70% забезпечити електроенергією середньостатистичний за розмірами приватний будинок, укомплектований всією необхідною технікою.

Економити, але не заробляти

Як відзначають в «Карбон КНС», Cuber розрахована тільки на власні потреби – вона не підходить для того, щоб заробляти на «зелений тариф».

Нагадаємо, новим домашнім сонячним електростанціям, які розміщуються на землі, законодавчо заборонено отримувати «зелений» тариф. Продавати електроенергію населенню мають право лише СЕС, розміщені на дахах будівель або фасадних конструкціях, або наземні СЕС, встановлені до 1 січня 2020 року.

Джерело: ain.ua

You may also like...