Американський стартап Avero друкуватиме електровелосипеди

На 3D-принтері.

Стартап Avero, що базується в Кремнієвій долині, не має популярності в світі велоспорту. Однак це не завадило йому використовувати накопичений досвід в 3D-друці і виробництві композитних матеріалів для створення «першого в світі» електричного велосипеда з цільною конструкцією, пише сайт “3dnews“.

Надруковані на 3D-принтері велосипеди будуть продаватися під брендом Avero Superstrata. Потенційні покупці зможуть вибирати між моделлю Superstrata Terra, що представляє собою легкий аналог звичайного велосипеда для різних стилів катання, і Superstrata Ion – електричним байком з двигуном потужністю 250 Вт, акумуляторною батареєю ємністю 252 Вт · год і запасом ходу близько 100 км.

Рама нових байків виготовляється з цільного термопластичного вуглецевого волокна. Це означає, що вона являє собою цілісну деталь, а не зварену з декількох елементів конструкцію, як у випадку з багатьма стандартними велосипедними рамами. Розробники запевняють, що такий підхід і використовувані матеріали роблять велосипед не тільки ударостійким, а й неймовірно легким. Вага рами моделі Terra приблизно дорівнює 1,3 кг, тоді як у випадку з версією Ion цей показник збільшується до 11 кг.

3D-друк може бути дорогий і трудомісткий, але генеральний директор Superstrata Сонні Ву (Sonny Vu) говорить, що завдяки цьому вдається створити міцну і довговічну велосипедну раму, а також більш індивідуальний дизайн. На виробництво однієї велосипедної рами таким методом йде близько 10 годин. Виробник стверджує, що може створити до 250 тисяч унікальних комбінацій дизайну.

Розробники ще не встигли сформувати всі ланцюжки поставок компонентів, необхідних для виробництва велосипедів на 3D-принтері. Очікується, що незабаром велосипеди Superstrata з’являться на краудфандінговій платформі Indiegogo, де кожен бажаючий зможе оформити попереднє замовлення на покупку будь-якої моделі.

Згідно з наявними даними, після початку серійного виробництва модель Terra буде коштувати $ 2799, тоді як за електричну версію Ion доведеться заплатити $ 3999. В рамках кампанії зі збору коштів на запуск виробництва оформити попереднє замовлення можна буде за $ 1799. Збір грошей буде розпочато в цьому місяці, а перші поставки заплановані на кінець року.

Джерело: hubs.ua

You may also like...