Японці створили маску для обличчя, яка записує вашу мову. Маска підключається до смартфону через Bluetooth

Японський стартап Donut Robotics представив нову технологію масок для обличчя, яка дозволяє транскрибувати слова людини у текст і перекладати їх на інші мови. Її вартість — $37.

Головним предметом гардероба у 2020-му стали маски для обличчя, і у різних країнах розробляють найбільш незвичайні їх варіанти.

Наприклад, японський стартап Donut Robotics днями представив свою модель C-Mask, яка може підключатися до смартфону через Bluetooth.

Як пояснюють розробники, таку маску можна носити поверх звичайних тканинних масок, і вона призначена для запису усної мови людини.

C-Mask зроблена з пластику, і датчики в ній дозволяють транскрибувати усну мову людини у текст на смартфоні або перекладати її з японської на 8 інших мов, – англійську, іспанську, французьку, китайську, корейську, в’єтнамську, індонезійську і тайську.

Для роботи маски треба підключити її до смартфону через спеціальний додаток. Переклад і транскрібація поки доступні тільки з японської, але у майбутньому Donut Robotics планує розширити можливості свого пристрою.

Перші 5000 примірників C-Mask повинні поставити в Японії вже у вересні поточного року. Вартість такої маски складе $ 37.

Керівники проекту планують з часом продавати свій пристрій в Китаї, США, Європі та інших регіонах, де побоюються другої хвилі пандемії коронавірусу.

Джерело: nv.ua

You may also like...