Серце під контролем. Для гонщиків Formula 1 розробили білизну, яке вимірює кардіограму

Виробник автогоночної екіпіровки OMP Racing і компанія Marelli анонсували нову розробку — «розумну» майку VISM, яка може контролювати стан здоров’я людини.

VISM не горить і може вимірювати і передавати частоту серцевих скорочень водія і статистику дихання команді і медикам під час автогонки.

Це дозволить лікарям бачити показники життєдіяльності водія до, під час і після ДТП, надаючи їм важливі дані до їх прибуття на місце події.

Новинка являє собою стандартний верх комплекту вогнетривкої нижньої білизни, але з інтегрованими в майку електронними компонентами Sensitex. Нижня білизна виробляється Marelli і OMP Racing і обробляє біометричні дані в режимі реального часу.

Це вже називають значним поліпшенням у порівнянні з нинішньою біометричної рукавичкою, яку повинні носити водії. У набір входять датчики, які дозволяють в реальному часі знімати електрокардіограму і контролювати рухи грудної клітки, відстежуючи крім серцевого ритму і частоту дихання.

Також команди можуть використовувати зібрані дані, щоб допомогти контролювати стрес і втому свого водія в середині гонки.

Ріккардо Де Філіппі, генеральний директор Marelli, сказав: «VISM — це інструмент для професійних водіїв для моніторингу біометричних даних. Ми вважаємо, що цей досвід є важливим кроком вперед у розробці систем безпеки, а також активних допоміжних засобів для водіїв, в тому числі і для водіїв звичайних легкових автомобілів».

Джерело: nv.ua

You may also like...