Кабмін планує розвивати партнерство з інноваційними проєктами Biopharma

Кабінет міністрів має намір розвивати державно-приватне партнерство з інноваційними проєктами в фарм-індустрії.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час спільного з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим відвідування заводу-фракціонатора Biopharma в м. Біла Церква, передає БізнесЦензор з посиланням на прес-службу компанії.

“Ми підтримуємо українських виробників. Інноваційних, конкурентоспроможних, амбітних. Вони є доказом того, що вітчизняне виробництво може конкурувати з найбільш просунутими світовими лідерами. Вони довели, що українська фарм-індустрія має перспективи. Ми будемо розвивати з ними державно-приватне партнерство, що дасть імпульс для розвитку галузі та посилить нашу державу”, – заявив прем’єр після огляду відритого в 2019 році нового заводу-фракціонатора компанії Biopharma.

Завод-фракціонатор компанії Biopharma – найновіший з усіх побудованих останнім часом в світі, на ньому зібрані кращі технології, які повністю відповідають світовим стандартам. Завод здатний переробити до 1 млн літрів плазми крові в рік і забезпечити потреби України в життєвоважливих препаратах з плазми крові. На сьогодні, крім роботи на національний ринок, підприємство виконує контракти на виробництво і поставку препаратів з плазми крові в кілька країн світу.

Президент компанії Biopharma Костянтин Єфименко зазначив, що за умови підтримки державою національної фармацевтичної індустрії, вона може більше розкрити свій потенціал і показати дуже високі результати.

“Взагалі, державно-приватне партнерство в різних областях неодноразово доводило свою ефективність. Це світова практика з сотнями успішних кейсів”, – зазначив Єфименко.

Глава Уряду подякував всім медикам і фармацевтам, які роблять свою важливу справу в умовах пандемії.

Нагадаємо, компанія Biopharma входить в Міжнародний альянс виробників препаратів з плазми і спільними зусиллями з фахівцями з США, Японії, Великобританії, Німеччини та Австралії розробляє специфічний гіперімунний імуноглобулін, який потенційно ефективний проти COVID-19. Для початку технологічного процесу Biopharma збирає плазму 500 донорів, які перехворіли на короновірусну хворобу. Для бажаючих стати донорами і пройти безкоштовне тестування на наявність антитіл до COVID-19 високоточним метод ІХЛА працює всеукраїнська гаряча лінія 0 800 600 003.

Джерело: biz.censor.net.ua

You may also like...