Україна потрапила в топ-30 країн з найкращими екосистемами для стартапів

Популярність України пояснюють великою кількістю місцевих професіоналів, готових розвивати свій продукт.

Україна зайняла 29 місце в списку найбільш технологічних країн світу. Рейтинг склала компанія StartupBlink в рамках дослідження Startup Ecosystem Rankings.

При цьому Київ визнали європейським хабом. Столиця посіла 32 місце серед технологічних столиць світу. А в європейському рейтингу Київ посів 8 місце. Загальна кількість міст в екосистемі стартапів України збільшилася до семи – в цьому році в список вперше потрапив Дніпро. При цьому очевидний величезний відрив інших міст від Києва.

У дослідженні відзначають, що популярність України можна пояснити великою кількістю місцевих професіоналів, готових розвивати свій продукт. Вагомим фактором також стала низька вартість організації підприємництва – саме це приваблює західних інвесторів в країну.

Автори дослідження назвали основним ризиком України витік мізків. “Витік мізків є основним ризиком, з яким стикається місцева екосистема, і роль державного сектора полягає в тому, щоб правильно розігрувати свої карти і забезпечувати досить стимулів, щоб фахівці залишалися в країні”, – наголошується в звіті.

Перше місце в рейтингу займають США.

Startup Ecosystem Rankings – щорічне дослідження, що оцінює країни і міста по продуктивності, інвестиціям особливостям ринку, рівнем комунікації та іншими критеріями.

Джерело: tech.liga.net

You may also like...