Український фонд стартапів допомагатиме розвивати українські міста

Директор Українського фонду стартапів Павло Карташов підписав меморандум про партнерство з засновницею та CEO інкубатора інноваційних рішень для міст – СИНХРО ПРОСТІР.

“Український фонд стартапів вже давно перестав бути просто грантодавцем для українських стартапів. Ми розвиваємо нашу партнерську мережу, щоб надавати інноваторам не лише гранти, а й нефінансові інструменти для розвитку та росту. Співпраця з СИНХРО ПРОСТІР дозволить нам побудувати зв’язки між нашими стартапами, рішення яких можна імплементувати у міському середовищі, та містами, яким цікаві такі інноваційні рішення та які хотові їх впроваджувати. Бо лише у смарт містах зможуть розвиватися дійсно смарт технології ”, – зазначив Павло Карташов.

Суть партнерства полягає у обміні інформацією задля фінансової та нефінансової підтримки стартапів, а також в участі у спільних проєктах, подіях, зустрічах тощо. Завдяки співпраці Фонду та СИНХРО ПРОСТІР стартапи зможуть отримати базу для “пілотів”, а міста зможуть знайти цікаві ідеї для себе. Першим результатом співпраці є спільна відкрита дискусійна панель “Майбутнє міст: сценарії розвитку в умовах кризи”, яка відбудеться вже 15 травня.

“Місія СИНХРО ПРОСТІР – створювати умови та підтримку для розвитку сучасних міст в Україні та світі інноваційними проєктами стартапів.

Ми співпрацюємо із меріями міст та фокусуємось на вирішенні реальних міських проблем та викликів. А для ефективного розвитку міст – особливо важлива державна підтримка. Тому дуже цінно, що саме з державним фоном – УФС – ми зможемо в рамках партнерства спільними діями сприяти процесам діджиталізації міст, впровадженню міських інновацій та розвитку стартап екосистеми України”, зауважила засновниця СИНХРО ПРОСТІР Аліса Баньковська.

Довідково:

СИНХРО ПРОСТІР -унікальна платформа для синхронізації діяльності різних фахівців (ІТ-спеціалістів, архітекторів, дизайнерів, інженерів, екологів) з метою спільної розробки та впровадження інноваційних проєктів у містах України та світу.

За 2018-2019 рр. вже розпочали співпрацю із 7 містами України та розробили рішення для Білої Церкви, Вінниці, Житомира, Краматорська, Києва, Рівного, Тернополя.

СИНХРО ПРОСТІР проводить урбан-хакатони, інкубаційні програми та допомагає впроваджувати, тестувати та масштабувати рішення стартапів для міст.

Мета СИНХРО ПРОСТОРУ – стати рушійною силою для зростання фахівців та стартапів, та їх співпраці з містами і компаніями. Де результатом є комфортне, екологічне та розумне міське середовище, якісні сервіси для міст, а також сильний інноваційний бізнес України.

hub-synchro.space

https://www.facebook.com/synchro.prostir/

Джерело: usf.com.ua

You may also like...