IFC готова залучити в український агросектор до $ 3 млрд

Міжнародна фінансова корпорація має можливість залучити інвестиції до 2024 року у відповідь на кризу і для швидкого і стійкого відновлення економіки.

За словами регіонального менеджера IFC в Україні, Джейсона Пеллмара, Україна є однією з важливих країн для IFC в регіоні Європи і Центральної Азії.

За останні 16 років IFC виділила понад $ 3,3 млрд. довгострокового фінансування економіки України, в тому числі $ 1 млрд. на підтримку агробізнесу.

Джейсон Пеллмар зазначив, що розмір фінансування буде залежати від того, наскільки успішно Україна буде впроваджувати політичні реформи, необхідні для прискорення економічного зростання, включаючи земельну реформу і реформи в банківському секторі.

Регіональний менеджер IFC також повідомив, що IFC спільно зі Світовим банком підтримає створення ринку фінансування земельних ділянок в Україні. Група Світового банку працює над розробкою механізму часткової кредитної гарантії для впровадження банківського кредитування під покупку земель сільськогосподарського призначення.

Джейсон Пеллмар нагадав, що крім прямих інвестицій, IFC розробила інноваційний фінансовий інструмент – аграрні розписки, які є інструментом передсезонного фінансування і передбачають заставу майбутнього врожаю.

За даними Пеллмара, на сьогодні інструментом скористалися більше 2 тис. фермерів, які видали 4 тис. розписок на суму понад мільярд доларів, і IFC продовжує підтримувати і заохочувати українських аграріїв використовувати аграрні розписки для поліпшення їхнього бізнесу.

Джейсон Пеллмар від імені IFC висловив надію на те, що у організації будуть ще й інші можливості підтримати сільське господарство України в майбутньому, через співпрацю, як з нинішніми, так і з майбутніми клієнтами.

Джерело: inventure.com.ua

You may also like...