Найдорожчі стартапи Європи – в Україні лідирує airSlate (інфографіка)

Аналітичний сервіс CB Insights склав карту європейських стартапів, які залучили найбільше інвестицій. На неї звернуло увагу видання vc.ru.

За оцінками укладачів, з 2015 року в європейський технологічний бізнес інвестували понад $ 90 млрд, а кількість угод перевищила 17 000.

Для рейтингу в CB Insights враховували тільки незалежні від великих гравців стартапи, які відкрито залучали гроші з 2015 року і не перебувають у повній власності одного з акціонерів.

В Україні лідером за обсягом інвестицій визнали компанію airSlate (раніше називалася PDFfiller). У серпні 2019 року в неї вклали $ 30 млн. Основний продукт SaaS-стартапу – сервіс для автоматизації документообігу, у якого на середину 2019 року був більше 400 000 клієнтів.

Інші результати:

  • Найбільш профінансований стартап Європи – британська комунікаційна компанія OneWeb, яка планує запустити в космос мережу супутників для роздачі інтернету. Вона отримала від інвесторів вже $ 3,5 млрд.
  • Слідом ідуть шведський платіжний провайдер Klarna ($ 1,1 млрд) і мобільний банкінг N26 з Німеччини ($ 683 млн).
  • Оскільки дані в рейтингу наведені за станом на початок лютого, в нього не потрапив Revolut – британський Фінтех-стартап з українським співзасновником. Компанія нещодавно залучила $ 500 млн.
  • У CB Insight нарахували в Європі 8 єдинорогів серед незалежних стартапів. Частина з них присутні в Україні: іспанська Glovo ($ 1 млрд), естонський Bolt ($ 1 млрд), французький BlaBlaCar ($ 1,6 млрд).

Джерело: ain.ua

You may also like...