Стартап Revolut з українським співзасновником залучив $ 500 млн. Оцінка – $ 6 млрд.

Британський Фінтех-стартап Revolut, серед засновників якого українець Владислав Яценко, залучив $ 500 млн в новому раунді фінансування і отримав оцінку в $ 6 млрд. Про це повідомляє The Telegraph.

За даними видання, провідним інвестором виступив фонд Technology Crossover Ventures, який міг вкласти близько $ 150 млн. Японський SoftBank також був зацікавлений в інвестиціях, але переговори припинилися.

Фінансування Revolut отримав за рахунок продажу нових акцій. Передбачалося також залучити додатковий борг у розмірі $ 1 млрд.

Стартап ще не оголосив про закриття угоди і готується виступити з офіційними новинами на цьому тижні.

В останній раз Revolut залучав кошти в 2018 році, оцінка тоді склала $ 1,7 млрд. Сума угоди становила $ 250 млн, лід-інвестором виступив DST Global Юрія Мільнера.

За інформацією видання, на сьогодні у Revolut близько 10 млн клієнтів, разом з тим компанія залишається збитковою. Що, втім, не заважає інвесторам конкурувати за можливість придбати її акції.

Що таке Revolut?

Revolut – це британський Фінтех-проєкт. По суті це банк без відділень, всі операції – в однойменному додатку на смартфоні. Одна з перших переваг Revolut – відсутність комісії при обміні валют, кожен користувач отримує мультивалютну дебетову карту: в зв’язку з цим продукт ще називали «сервісом для мандрівників». Сьогодні це вже не так: компанія пропонує десяток різних послуг, починаючи від типово банківських (фізична карта для оплати покупок / послуг та кешбек) до більш широких (наприклад, трейдинг).

Для реєстрації необхідний лише смартфон, після схвалення заявки користувач отримує віртуальну карту. При необхідності, можна замовити її фізичний аналог: в звичайному пластику або преміальний сталевий варіант.

Джерело: ain.ua

You may also like...