Допомагає при алергії і застуді: українець створив унікальний іонізатор повітря

Скажу чесно: я створював більш досконалий іонізатор повітря, ніж знаменита люстра Чижевського, щоб поповнити свій бюджет, але поки виходить навпаки – левову частку доходів витрачаю на розробку, – каже винахідник, дипломований фізик з міста Вугледара Донецької області Олексій Кулішов. – Але я твердо має намір знайти інвестора для організації серійного випуску моєї установки, адже на прикладах кількох жителів нашого міста переконався: вона допомагає людям, що страждають захворюваннями легенів і алергією.

Алергія на пилок амброзії і соняшнику у мене з’явилася, коли я ще вчилася в початкових класах, – каже мешканка Вугледара Марина Дробот. – З року в рік в серпні і вересні доводилося користуватися спреєм, який мені допомагав. Але коли виношувала доньку Агафію (зараз їй два роки), лікарі заборонили його використовувати. Думала, як буду знімати напади алергії. У нашому місті багато хто знає, що місцевий винахідник Олексій Кулішов створив установку, яка робить повітря в приміщеннях цілющим. Моя мама наполягла, щоб я звернулася до Олексія Михайловича – раптом його установка допоможе. На щастя, іонізатор виправдав наші надії – я стала ходити додому до Кулішова, дихала іонізованим повітрям хвилин по 15-20. Цього було достатньо, щоб алергія мене в той сезон не турбувала.

Я народила здорову дитину. Годувала дочку власним молоком, тому в серпні наступного року знову стала ходити на сеанси до Кулішова. І на цей раз іонізоване повітря мені допомогло. Ми попросили Олексія Миколайовича зробити для нас таку ж установку. Я використовую її не тільки в сезон алергій, але і в холодну пору року. Як тільки у дочки з’являються перші ознаки застуди, включаю іонізатор, і кашель, нежить у неї проходять без ліків.

Два роки тому дізналася, що в міській бібліотеці є іонізатор повітря, стала водити туди сина Кирила (йому тоді було чотири рочки), адже він часто хворів на застуди, – розповідає мама двох дітей Яна Панченко з Вугледара. – Працівники бібліотеки включали установку спеціально для мого сина. Через деякий час переконалася, що іонізоване повітря допомагає дитині. Тепер така установка є і у мене вдома. Ми нею користуємося в осінньо-зимовий період. Завдяки іонізованому повітрю всі в нашій сім’ї стали рідше застудитися. А у чоловіка припинилися загострення хронічного гаймориту.

Цим жінкам ми з зятем зробили іонізатори за собівартістю, – говорить Олексій Кулішов. – Зять засмучувався, що ми ні копійки не заробили. А я відповів: «Так ми радіти повинні, на цих замовленнях обкатали технологію збирання». На сьогоднішній день ми з ним зробили сім екземплярів іонізатора моєї конструкції, не отримавши при цьому ні копійки прибутку.

Одна з установок знаходиться у одного мого зятя. Так ось, нею під час вагітності користувалася одна жінка, яка страждає алергією. Вона працює в правоохоронних органах, ймовірно, тому просила, щоб я не розголошував її імені. Ця жінка сказала мені: «Якби не ваша установка, я б не виносила дитину».

У чому особливість вашого іонізатора повітря?

Почну відповідь з того, що я дипломований фізик (в 1979 році закінчив Донецький державний університет), тому не дивно, що мене зацікавила знаменита люстра Чижевського – установка, яка іонізує повітря в приміщеннях. Я багато років пропрацював в шахтах, в тому числі на Крайній Півночі. У шахті отримав травму, яка зробила мене інвалідом, – потрапив під кліть. Ось тоді у мене і з’явився час на те, щоб зайнятися вдосконаленням конструкції люстри Чижевського. Я виявив головний її недолік: ця легендарна установка іонізує повітря разом з масою зважених часток (насамперед пилу), які в ньому містяться. Іонізований пил здатен нанести людині набагато більше шкоди, ніж звичайний. Тому в моїй установці повітря насамперед проходить ретельне очищення. Я вивчив всі різновиди очищувачів повітря і зупинився на електростатичному фільтрі. Він за допомогою струму видаляє з повітря до 99,9 відсотка зважених часток. Причому не тільки пил, але і бактерії, віруси. Коли фільтр заповнюється, його слід промити водою, і він знову готовий до роботи.

У вас з зятем є майстерня?

Облаштували її в гаражі. Пенсія у мене п’ять тисяч гривень. Відсотків 80-90 цієї суми витрачаю на своє дітище. Крім пенсії, отримую три тисячі так званого регресу. За рахунок нього купую їжу і оплачую комуналку. А ще у мене є дача. Відпочиваю там і вирощую помідори.

Зараз шукаю інвестора, який би взяв на себе витрати, щоб провести офіційні клінічні випробування моєї установки і налагодити її виробництво.

Джерело: fakty.ua

You may also like...