Електромобільний стартап Rivian привернув ще $ 2,5 млрд інвестицій

Загальна сума зовнішнього фінансування наближається до $ 6 млрд

Американський стартап Rivian, що спеціалізується на розробці електромобілів, успішно провів черговий раунд фінансування, отримавши ще $ 2,5 млрд інвестицій. Загальна сума інвестицій становить близько $ 6 млрд, при цьому $ 5,35 млрд із них було отримано в останні півтора року, пише “itc.ua“.

Відзначимо, що в лютому 2019 року стартап залучив $ 700 млн від Amazon, в квітні додаткові $ 500 млн від Ford, у вересні ще $ 350 млн – від Cox Automotive, а в грудні – ще $ 1,3 млрд від Amazon, Ford та інших інвесторів.

Поточний раунд очолили компанії Soros Fund Management, Coatue, Fidelity Management and Research Company і Baron Capital Group. У ньому також взяли участь існуючі інвестори компанії, включаючи Amazon і BlackRock.

Нагадаємо, що Rivian був заснований американським інженером Ар-Джеєм Скарінджем ще в 2009 році, проте його активний розвиток почався з 2018 року, коли стартап представив два своїх перших електромобіля: пікап Rivian R1T і позашляховик Rivian R1S. Серійне виробництво новинок має стартувати вже в 2021 році.

Джерело: hubs.ua

You may also like...