Оскар для українських інноваторів – відкрита реєстрація на фінал Ukraine Innovation Awards 2020

В Україні з’явиться власна нагорода з інновацій – Ukraine Innovation Awards 2020.

2 липня пройде онлайн-нагородження кращих корпоративних і стартап-інноваторів, інвесторів і підприємців, які в 2020 році допомогли бізнесу стати більш ефективними. Переможців digital-премії оголосять на стартап-конференції 42 Investment Summit.

Дізнатися першими імена кращих можна за попередньою реєстрацією.

Ідея зібрати прикладні кейси українських стартапів і технологій, які можна використовувати для підвищення прибутковості і конкурентоспроможності компаній в світі, належить інноваційному агентству Center42. Партнером Awards виступила програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Очікується, що презентовані інноваційні кейси стануть практичним посібником для лідерів, які вирішили трансформувати бізнес або почати впроваджувати інновації в організації. Крім того, список-переможців отримає додаткове промо серед європейських та американських інвесторів і корпорацій.

Для чого українській інноваційній екосистемі «Оскар для інноваторів»?

  1. Дати корпораціям стимул для запуску інновацій, показуючи приклади колег по ринку і конкурентів. Український ринок вимагає більше компаній, відкритих до інновацій, запуску нових продуктів і роботі зі стартапами. За даними внутрішнього дослідження UNIT.City, в 2018 році лише близько 20% українських корпорацій з топ-100 мали досвід співпраці з стартапами. У Європі цей показник у кілька разів вище.
    Успішні приклади компаній – кращий стимул для топ-менеджменту українських корпорацій розвивати нові інноваційних проєкти і продукти.
  2. Залучити більше міжнародних інвесторів до українських інновацій. Українська стартап-індустрія і IT-сектор все сильніше залежать від міжнародних інвесторів і клієнтів. Недавнє дослідження UVCA і Deloitte показало, що 87% інвестицій в українські стартапи в 2019 році були отримані від фондів за межами країни. Інвесторам важливо показати, що українська стартап-екосистема вже відома десятками компаній з прикладними кейсами успіху і зростання. Тому одна з цілей Ukraine Innovation Awards – посилити інноваційний та інвестиційний бренд країни, і залучити венчурні фонди з США, Канади, Європи та Азії частіше дивитися в бік України.
  3. Запустити хвилю підприємництва в українському суспільстві. Проєкт уже почав об’єднувати активних гравців стартап-екосистеми – зібрано 170+ інноваційних кейсів, які оцінили понад 40 членів журі з ключових компаній, співтовариств і організацій, пов’язаних з інноваціями, стартапами і інвестиціями в Україні.

Можливо Ukraine Innovation Awards 2020 стане тим майданчиком, який буде сприяти появі в країні нових інновацій і нового Марка Цукерберга, Ілона Маска або Джефа Безоса.

Джерело: ain.ua

You may also like...