Лондонський стартап Notpla зробив пакети з їстівного «пластика»

Цю упаковку навіть можна з’їсти.

Лондонський стартап під назвою Notpla створив схожу на пластик упаковку, яка розкладається протягом чотирьох-шести тижнів. Цю упаковку навіть можна з’їсти, пише сайт Рopmech.

Біорозкладаний «пластик» складається з морських водоростей, вирощуваних на півночі Франції. Водорості сушать і подрібнюють в порошок, а потім створюють з нього в’язку, густу рідину. При висиханні ця рідина перетворюється в пластичне речовина. «Ми змусимо упаковку зникнути» – свідчить слоган на сайті Notpla.

У 2015 році компанія роздавала їстівні упаковки з питною водою на Лондонському марафоні. У жовтні 2019 року Notpla створила біорозкладану упаковку для виробника віскі Glenlivet.

Пізніше в 2020 році компанія планує запустити ще одну лінійку одноразових харчових контейнерів, в яких немає синтетичних хімікатів, на додаток до водонепроникної і жиронепроникної підкладки.

Їх коробка для їжі буде повністю розкладатися за три-шість тижнів. Звичайний паперовий контейнер розкладається приблизно три місяці, а коробка, облицьована пластиком, може залишатися в землі сотні років.

Компанія, крім роботи над екологічними упаковками для напоїв і їжі, створює біорозкладаний одяг і компоненти для збірки меблів.

Джерело: hubs.ua

You may also like...