Американський стартап Bespoken Spirits привернув $ 2,6 млн інвестицій

У технологію швидкого старіння віскі.

Компанія Bespoken Spirits з Кремнієвої долини розробила технологію, яка дозволяє за кілька днів зістарити смак віскі. Природним шляхом це можна зробити за кілька років. Стартап Bespoken Spirits з Кремнієвої долини, який розробив нову технологію прискорення витримки віскі, оголосив про залучення $ 2,6 млн інвестицій. Вкласти гроші в розвиток технології вирішили, в числі інших, власник винної компанії Clos de la Tech Ті Джей Роджерс і бейсболіст Дерек Джетер, пише сайт secretmag.

Bespoken Spirits – не перший стартап, який зайнявся процесами прискорення витримки, але, за твердженням самої компанії, саме вона першою використала підходи на основі машинного навчання. Нова технологія отримала назву ACTivation. Перші три букви – абревіатура «аромат, колір, смак». Традиційне зістаріння віскі в бочках – це марнотратство, вважають в компанії. Близько 20% продукту при цьому процесі втрачається через випаровування. Крім того, старіння займає багато часу, що створює фінансові проблеми для новачків бізнесу і ускладнює впровадження інновацій.

Нова технологія поки викликає великий скептицизм у виробників віскі, відзначає Techcrunch, але це не завадило Bespoken Spirits завоювати призові місця на декількох професійних конкурсах.

Джерело: hubs.ua

You may also like...