Samsung підтримала стартап SunnyFive, який розробляє вікно, що імітує природне сонячне світло

Стартап-інкубатор Samsung C-Labs взяв під своє крило команду розробників SunnyFive. Вона займається створенням штучного вікна, яке імовірно забезпечує всі переваги природного сонячного світла.

Судячи з усього, вікно SunnyFive схоже на лампи для світлотерапії, і призначені для людей, які страждають сезонним афективним розладом. Воно виводить повний спектр природного світла і може бути запрограмовано для імітації світлових ефектів реального вікна.

Кут падіння світла буде змінюватися протягом дня і включає в себе різні «сценарії сонячного світла» – такі, як схід, світанок, сутінки і захід. Супутній додаток дозволяє користувачам налаштовувати кольорову температуру і яскравість, а також може виконувати роль будильника.

https://www.youtube.com/watch?v=TYA-u_NqhWQ

За даними Samsung, таке штучне вікно «допомагає користувачам синтезувати вітамін D, навіть перебуваючи в приміщенні або в місцях з недостатнім освітленням. При цьому користувачі можуть не побоюватися таких проблем як старіння шкіри або сонячний опік. Вікно буде інтегровано в інтелектуальну домашню екосистему компанії SmartThings.

Пропозиція SunnyFive може бути особливо приваблива зараз – в той час, коли багато хто змушений залишатися вдома, щоб протистояти поширенню коронавірусній інфекції COVID-19. Для будь-кого, хто має погано освітлену квартиру або кімнату, можливість мати штучне вікно з практично природним освітленням може мати велике значення.

На жаль, поки що інформації про вікно SunnyFive не так багато. Не уточнюються відомості про ціну і терміни його виходу на ринок. Є лише заява Samsung про те, що команда розробників отримала підтримку від компанії і, скоріше всього, незабаром з’явиться в якості незалежного стартапа.

Більш рання версія SunnyFive (тоді звана SunnySide) була представлена на виставці споживчої електроніки CES на початку цього року.

Джерело: itc.ua

You may also like...