У турецькому університеті створили кабіну, яка знищує віруси і бактерії за 1 хвилину

В Університеті Малатья Іненю Текнопарк, який знаходиться в Туреччині, була розроблена кабіна, яка протягом 1 хвилини знищує бактерії і віруси на одязі і шкірі. Кабіна на стадії прототипу не вчинила негативного впливу на здоров’я людини.

Фірма, розташована в Технопарку при Університеті Іненю, почала розробляти кабіну 1,5 місяці тому. Згідно з даними, на відміну від тунелів для дезінфекції, розроблена кабіна знищує віруси і бактерії на зовнішніх поверхнях за 1 хвилину. Було відзначено, що кабіна, яка знищує інші шкідливі віруси і бактерії, в тому числі і віруси COVID-19, на шкідлива для здоров’я людини.

Кабіна під назвою “Clean All” була виготовлена в якості прототипу. Відомо, що пристрій успішно пройшов всі тести в лабораторії мікробіології медичного факультету Університету Іненю, і незабаром може бути використаний в медичних установах, особливо в переповнених районах, щоб зменшити поширення вірусів і бактерій.

Ректор Університету Іненю, професор Ахмет Кизилай, виступаючи на презентації пристрою сказав, що він дає успішні результати з їх тестами в лабораторіях:

“У світі існує велика пандемія, яка торкнулася і нашу країну, і наше місто. У міру того, як життя повертається в норму, люди стали частіше шукати відповіді на запитання, як убезпечити себе. Цей пристрій може стати відповіддю на це питання. Кабіна знищує бактерії, які знаходяться на одязі, на їх шкірі та волоссі, ґрунтуючись на логіці озонування. З наявними даними ми вважаємо, що пристрій є також ефективним проти коронавірусу. Система досить безпечна, з огляду на обсяг озону”.

Представник фірми-виробника Тугче Кая, повідомила, що всі патенти і звіти про пристрій були отримані, додавши, що найближчим часом вони почнуть масове виробництво.

Джерело: fishki.net

You may also like...