Genesis Investments інвестував $ 150 000 на українську платформу для прослуховування подкастів Elision

Стартап Elision, який розробляє платформу для дистрибуції і монетизації подкастів, залучила $ 150 000. Інвестором виступив венчурний фонд Genesis Investments.

Це перша інвестиція в Elision. Гроші підуть на подальшу розробку продукту і маркетинг компанії.

Що таке Elision

Elision — це платформа подкастингу для людей, які цікавляться аудіоконтентом. Стартап заснований в листопаді 2019 року українцем Віктором Павлучинським. На сьогодні в команді 15 членів.

Продукт дозволяє підкастерам завантажити свій контент і заробляти на ньому, а слухачам – отримати необмежений доступ до всіх підкастів, які є в інтернеті. Зараз в архіві платформи понад 30 млн епізодів підкастів.

У Elision можна не тільки слухати, а й візуалізувати контент. Для цього розробники створили RichAudio – формат збагаченого аудіо, де підкастер може надати слухачам будь-які додаткові візуальні матеріали: текст, фотографії, ілюстрації, веб-посилання. На даний момент на платформі вже є 500 ексклюзивних епізодів з RichAudio.

Цільова аудиторія платформи – люди, які ще не слухають і не записують підкасти. Наприклад, YouTube- або Instagram-блогери і їх передплатники. Мета Elision – збільшити на ринку частку незалежних підкастерів, дати їм можливість конкурувати за слухача з великими лейблами і заробляти на своєму контенті.

Потенціал і бізнес-модель

За словами засновника і головного виконавчого директора Elision Віктора Павлучинського, підкаст-індустрія зростає на 50% в рік останні кілька років і обіцяє вирости в 10 разів до 2026 року.

Бета-версію додатка в Google Play і App Store вже завантажили більше 1,5 тис. користувачів. За очікуваннями творців стартапу, до кінця квітня продукт вийде на 5 000 установок.

Зараз команда Elision працює над ексклюзивним контентом. Повноцінний запуск продукту на ринок США призначений на 1 травня. Підкасти будуть доступні безкоштовно з рекламою від партнерів стартапу – або ж без реклами по підписці за $ 7 на місяць. Для жителів України буде діяти пільгова ціна 100 грн.

У планах творців Elision – за півроку вийти на прибутковість і розвивати контент, доступний на платформі.

«Genesis – це для нас в першу чергу стратегічний партнер, який має величезну експертизу в створенні продуктів. Завдяки їх порадам і підтримці нам вдалося уникнути вже не однієї помилки. Наприклад, нам порекомендували не робити в додатку свою платіжну систему, а використовувати сторонній сервіс – це нам заощадило близько місяця розробки», – розповідає Павлучинський.

«Віктор і його партнери – дуже сильна і захоплена своєю справою команда з досвідом створення успішних проєктів в Україні. По-друге, ми дивимося на ринок. Підкастинг – це один з найбільш швидкозростаючих сегментів в медіа. Тому ми впевнені, що проєкт стане одним зі світових лідерів на своєму ринку», – говорить СЕО Genesis Investments Віталій Лаптенок.

Джерело: ain.ua

You may also like...