Український стартап RefaceAI підняв раунд. Його розробкою користувався Ілон Маск

Український стартап RefaceAI, який розробив програму по перенесенню облич Doublicat, привернув раунд інвестицій від декількох інвесторів. Загальна сума раунду не розголошується; один з міноритарних інвесторів, компанія Adventures Lab вклала в стартап від $ 300 000 до $ 500 000, за даними AIN.UA.

Що робить RefaceAI?

RefaceAI розробляє ШІ-технології по заміні облич (face swap) на фото, гіфку, відео. Простіше кажучи: на фото або відео з обличчям однієї людини можна «натягнути» обличчя іншого, з огляду на міміку. Раніше ми писали про програму Doublicat, за кілька місяців після його виходу її завантажили більше 900 000 разів. Технології, якими займається команда стартапу, працюють так:

https://www.youtube.com/watch?v=36KRDlUM5Ts&feature=emb_title

Компанію RefaceAI заснували Роман Могильний, Олесь Петрів і Ярослав Бойко в 2011 році, тоді вона називалася Neocortext. Спочатку команда займалася машинним навчанням, від роботи з семантикою тексту до візуального контенту. Тепер компанія зосередилася на своїй ШІ-технології заміни облич.

Офіс розробки RefaceAI знаходиться в Києві, спочатку в компанії працювало 12 чоловік, зараз же її штат виріс до 40 фахівців.

Як працює технологія і де її використовують?

За словами розробників, на відміну від інших додатків для заміни облич, вони не використовують CGI або 3D-моделювання. Технологія заснована тільки на ШІ, в його основі лежить метод машинного навчання GAN (Generative Adversary Networks).

Стартап вже працював з компаніями з індустрії розваг, кіно, реклами. Наприклад, їх технологія використовувалася в «кіноселфі» в додатку Multiplex: там можна було створювати свої фото в образі героїв «Володаря Кілець», «Гаррі Поттера», «Термінатора» і тощо.

Додатки компанії також використовують інфлюенсери в соцмережах. Наприклад, одне з вірусних фото Ілона Маска було зроблено за допомогою їх додатку Reflect:

https://twitter.com/elonmusk/status/1103221573127827456

Хто інвестори RefaceAI?

Операцію закриватимуть ще кілька місяців, і основних інвесторів стартап не розголошує. Поки відомий тільки один інвестор – Adventures Lab. Вони працює на українському ринку з кінця 2019 року. Їх середній інвестиційний чек – від $ 100 000 до $ 500 000.

Куди витратять інвестиції?

Гроші витратять на доопрацювання продуктів. Також компанія планує розширити біздев-команду і команду контенту, працювати над новими джерелами монетизації.

Джерело: ain.ua

You may also like...