Стартап виклав безкоштовний 3D-дизайн захисної маски. Йому обвалили сайт

Чилійський стартап Copper3D, яка працює над масками, що захищають від токсинів та інфекцій, виклав у відкритий доступ 3D-дизайн захисної маски NanoHack. Коротко розповімо про маску, а також про сайт, де можна завантажити її 3D-дизайн.

Маска від Copper3D

Одна маска NanoHack друкується близько 2 годин, її дизайн виклали, щоб інші стартапи, освітні установи, мейкери могли швидко створювати захисні засоби під час епідемії.

Цю компанію команда назвала Hack the Pandemic: за перші дві доби в ній взяли участь представники 48 країн, а дизайн маски завантажили 3 млн рази. Люди з усього світу надсилають компанії фото надрукованих масок:

Де завантажити 3D-дизайн захисної маски

На сайті стартапу. Правда, він періодично недоступний через велику кількість відвідувачів: 20 березня співзасновник компанії Даніел Мартінез повідомив, що сервер не витримав більше 500 000 одночасних відвідувачів.

3D-дизайн захисної маски також доступний на сайті Thingiverse.

3D-друк допомагає

Як повідомляє Cnet, багато компаній, що займаються 3D-друком, взялися допомогти світовій спільноті в боротьбі з поширенням коронавірусом. Компанія Materialise виклала в онлайн дизайн безпечних з точки зору інфікування дверних ручок.

Американська SmileDirectClub оголосила, що задіє свої 3D-друковані потужності, щоб допомогти друкувати потрібні під час епідемії медичні витратні матеріали.

Чеська Prusa Research виклала прототип для захисного щитка для обличчя, який можна надрукувати в 3D. Як повідомили в компанії, його зараз перевіряють в чеському Міністерстві здоров’я. Подібні ініціативи запускаються по всьому світу.

Джерело: ain.ua

You may also like...