УКРАЇНА МАЙБУТНЬОГО: ДОСЛІДНИЦЬКІ ГРАНТИ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ СТУДЕНТІВ МАГІСТРАТУРИ ТА ДОСЛІДНИКІВ

Нова програма DAAD, яка має на меті підтримати українські університети та надати молодим науковцям можливість долучитися до відновлення України.

Завдяки програмі ви зможете пів року працювати над дослідженням в Німеччині й не перейматися через гроші — щомісячна стипендія покриє витрати на проживання. Ви також отримаєте кошти на проїзд туди й назад та страхування.

Це одна з численних можливостей DAAD для українців й одна з тисячі програм, які може запропонувати ЄС.

Мета

Фінансування короткострокових наукових візитів висококваліфікованих українських випускників, докторантів і постдокторантів у Німеччині з метою зміцнення співпраці між українськими та німецькими університетами та надання молодим українським вченим доступу до дослідницької інфраструктури в Німеччині. Метою програми є підтримка університетів в Україні та надання можливості молодим ученим зробити внесок у відбудову України та її наукового ландшафту.

Хто може подати заявку?

Висококваліфіковані українські аспіранти (магістри), докторанти, докторанти (постдоктори, викладачі вищих навчальних закладів), які працюють/зараховані до вищих навчальних закладів України, незалежно від країни, в якій вони наразі проживають.

Що можна профінансувати?

Програма передбачає фінансування наукового перебування в державному або визнаному державою вищому навчальному закладі чи неуніверситетському науково-дослідному інституті в Німеччині, яке здійснюється в координації з науковим приймаючою стороною/керівником у Німеччині. До фінансування приймаються проектні пропозиції з усіх навчальних дисциплін.

Тривалість фінансування

  • Фінансування надається на термін від одного місяця до шести місяців. Будь ласка, вкажіть у своїй заявці, як довго ви бажаєте отримувати фінансування. Період фінансування буде визначено під час процесу відбору відбірковою комісією. Комітет враховує ваш план роботи.
  • Заявки повинні бути подані принаймні за три місяці до запланованого наукового перебування.
  • Можливий період фінансування: 1.3.2024 до 31.01.2025.
  • Грант не підлягає поновленню.

Значення

  • Залежно від академічного рівня, щомісячні виплати
    – 934 євро – для студентів магістратури
    – 1300 євро – для докторантів
    – 2000 євро – для постдокторантів
    – 2150 євро – для досвідчених дослідників з докторським ступенем та викладачів університетів
    – 2300 євро ,- для професорів
  • якщо застосовно: виплати на страхування здоров’я, нещасного випадку та особистої відповідальності
  • якщо застосовно: компенсація на проїзд
  • у разі інвалідності або хронічної хвороби: субсидія на додаткові витрати, які є результатом інвалідності або хронічної хвороби і не покриваються іншими постачальниками фінансування: Додаткова інформація

Вибір

Незалежна відбіркова комісія, що складається з професорів німецьких університетів або дослідницьких установ, розглядає заявки.
Основними критеріями відбору є:

  • переконливий і добре спланований дослідницький проект,
  • академічні досягнення.

Крім того, можна подати додаткові документи, які підтверджують професійну здібність заявника або надають інформацію про позашкільні зобов’язання, які також будуть включені в оцінювання.
Крім того, приймальна комісія приділить належну увагу аспектам рівних можливостей, про які ви можете надати інформацію у формі заявки.

Детальніше за посиланням

You may also like...