EURIZON WP9 ОГОЛОСИВ ПРО ЗБІЛЬШЕННЯ БЮДЖЕТУ ПРОГРАМИ «ДИСТАНЦІЙНІ ДОСЛІДНИЦЬКІ ГРАНТИ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ДОСЛІДНИКІВ»

Секретаріат EURIZON WP9 поділилися новиною про збільшення бюджету стипендіальної програми «Дистанційні дослідницькі гранти для українських дослідників». Початковий бюджет у 1,5 мільйона євро збільшено до 4,5 мільйона євро, що демонструє глибоку прихильність європейських колег до підтримки українських дослідників.

Збільшення бюджету дозволяє розширити кількість проєктів, які тримають фінансування, до близько 60 (що втричі більше, ніж було заплановано раніше). Таке безпрецедентне збільшення фінансування стало можливим завдяки щедрій реакції REA (European Research Executive Agency) на величезну кількість заявок від української наукової спільноти. Отримання понад 780 заявок свідчить про те, що незважаючи на значний вплив війни на життя і роботу українських дослідників вони залишаються надзвичайно активними і відданими своєму прагненню до високих досягнень у науці.

Окрім цього, EURIZON повідомляє про 18 дослідницьких проєктів-переможців, відібраних у першій хвилі оцінювання. Ці команди з усієї України (Київ, Львів, Одеса, Чернівці, Харків та інші регіони) офіційно розпочали виконання своїх проектів 1 лютого 2024 року, прокладаючи шлях для наступних команд, які будуть відібрані під час наступних хвиль оцінювання.

Значні зусилля, докладені до процесу відбору, включають залученість понад 450 науковців з усього світу, які ділилися своїми знаннями та досвідом для всебічного розгляду заявок. Цей ретельний процес оцінювання триває і триватиме доти, доки кожна заявка не буде розглянута двома незалежними експертами. Тому EURIZON WP9 наполегливо просить учасників дочекатись березня 2024 року, коли буде зроблено офіційне оголошення про всіх переможців.

Секретаріат EURIZON висловлює глибоку подяку всім учасникам за довіру та терпіння і запевняє, що процес оцінювання проводиться з максимальною ретельністю та увагою.

НФДУ

You may also like...