СТИПЕНДІЯ GEOP ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ НАУКОВЦІВ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ У НЕБЕЗПЕЦІ

Визнаючи необхідність термінової підтримки українських науковців в умовах російської агресії, Музей історії польських євреїв POLIN пропонує одну 12-місячну стипендію GEOP для українських науковців, які перебувають у небезпеці.

  • Заявки до: 18 листопада 2022 року
  • Вони мають бути надіслані за адресою: geopfellowships@polin.pl

Музей історії польських євреїв POLIN, як інституція публічної історії, є своєрідним містком, що поєднує академічні інституції і громадськість. «Глобальна освітня інформаційно-просвітницька програма» (GEOP) підтримує дослідницькі академічні стипендії, які призначені для вчених та науковців, що вивчають будь-який аспект присвячений євреям Східної Європи. Це стосується таких дисциплін як історія, мова та література, культурологія, музика, історія мистецтва, музеологія, дослідження пам’яті, тощо.

Стипендія «Українські науковці у небезпеці» заснована в рамках Глобальної освітньої інформаційно-просвітницької програми (GEOP) для надання підтримки українським науковцям та їхнім сім’ям для продовження своєї роботи в безпеці. Стипендія призначена як для науковців, що покинули свої домівки через війну, так і для тих, хто під час війни залишився в Україні.

Музей POLIN є культурною та дослідницькою установою, що популяризує історію та культуру польського єврейства, його стипендії відкриті для науковців з ступенем доктора філософії (PhD) або його еквівалентом, які вивчають будь-яку тему, пов’язану зі східноєвропейськими євреями, наприклад, історію, культурологію, музику, історію мистецтва, публічну історію, музеологію, дослідження пам’яті або суміжні галузі.

Стипендіати можуть реалізовувати стипендію як у Варшаві, так і працювати дистанційно з України. Резидентська стипендія призначена для українських науковців, які, шукаючи безпеки для себе та своїх родин, залишили свої домівки під час війни і зараз перебувають за кордоном. Стипендія створена для надання їм академічної резиденції, щоб вони могли продовжувати свою роботу у Варшаві. Визнаючи той факт, що деякі науковці надалі не мають можливості виїхати з України і що вони також потребують фінансової підтримки, POLIN також допускає нерезидентську стипендію.

Стипендія

Очікується, що одержувач фінансування продовжить дослідницьку або академічну діяльність, яка буде вказана в дослідницькій пропозиції. Стипендіат GEOP буде зобов’язаний надати два звіти про свою діяльність з 6-місячним інтервалом.

Стипендіат, який проводить свої дослідження на місці у Варшаві, отримуватиме щомісячну виплату 6000 злотих брутто (близько 1400 доларів США) протягом 12 місяців. Стипендіат, який перебуває в Україні, отримуватиме щомісячну виплату в розмірі 5500 злотих брутто (близько 1200 доларів США) на той самий період.

Стипендія GEOP відкрита для всіх громадян України, які на момент вторгнення проживали в Україні.

Заявка

Заявка повинна бути надіслана на адресу geopfellowships@polin.pl та містити CV, опис запропонованого дослідницького проекту (макс. 2 стор.), рекомендаційний лист та заяву про те, що заявник не має інших подібних стипендій, призначених для українських науковців, які перебувають у небезпеці. Заявки повинні бути подані англійською мовою.

Дедлайн – 18 листопада 2022 року.

Рішення будуть оголошені до 22 листопада 2022 року.

Для отримання додаткових питань, будь ласка, зв’яжіться з адміністратором стипендій GEOP за адресою geopfellowships@polin.pl

Стипендія GEOP для українських науковців, що перебувають у небезпеці пропонує Музей історії польських євреїв POLIN у співпраці з Фундацією Рози Люксембург за підтримки приватних донорів з усього світу.

Стипендія GEOP для українських науковців, що перебувають у небезпеці, реалізується в рамках Global Education Outreach.

Програма Global Education Outreach (GEOP) стала можливою завдяки Taube Philanthropies, William K. Bowes, Jr. Foundation та Асоціації Єврейський історичний інститут Польщі.

НФДУ

You may also like...