Експерт з Німеччини Отмар Шеллер відвідав УкрІНТЕІ

З 4 по 22 березня 2019 року в Українському інституті науково-технічної експертизи та інформаціі за програмою SES перебував доктор Отмар Шеллер. Він був запрошений у якості короткострокового експерта з питань транферу технологій та організації науково-техничної експертизи проектів.

За час свого перебування в УкрІНТЕІ д-р Шеллер був ознайомлений зі станом справ щодо організації трансферу технологій в Україні, провів серію консультацій для працівників інституту із зазначених питань та брав участь у роботі відповідного підрозділу. Для пана Шеллера було організовано ряд зустрічей та консультацій з провідними розробниками інституту фізики напівпровідників ім. В.С. Лашкарьова, НДІ Оріон, Харківського інституту радіофізики та електроніки та повідними спеціалістами УкрІНТЕІ, яким були надані конкретні рекомендації та досягнуто домовленостей щодо подальшої співпроці.

17 -19 березня 2019 року УкрІНТЕІ організував семінар з питань трансферу технологій у м. Одеса на базі новоствореного регіонального центру (Одеський національний економічний університет), на якому основну доповідь було зроблено д-ром Шеллером з питань досвіду по трансферу технологій в Німеччині та рекомендації для української сторони. В семінарі взяли участь провідні фахівці цієї сфери з різних наукових та підприємницьких структур Одеського регіону – всього близько 50 осіб.

21березня 2019 року в УкрІНТЕІ було організовано підсумковий семінар за участі пана Шеллера для провідних фахівців інституту на якому обговорювались практичні заходи по використанню досвіду експерта в роботі інституту.

Загалом роботу експерта можна вважати корисною та перспективною в подальших робочих контактах щодо досягнутих домовленостей.

You may also like...