ЄС ВИДІЛИТЬ €20 МЛН НА ПІДТРИМКУ УКРАЇНСЬКИХ СТАРТАПІВ

В рамках ініціативи профінансують щонайменше 200 українських технологічних стартапів на суму до €60 000 кожен. Про це повідомляє Єврокомісії, звернули увагу у Forbes.

  • Також ЄС запропонує нефінансову підтримку, таку як бізнес-консультації та пошук партнерів.
  • В Єврокомісії кажуть, що це підвищить спроможність українських компаній взаємодіяти з європейською екосистемою, виходити на нові ринки та отримувати переваги від європейських інструментів фінансування.
  • Підтримку в €20 млн виплатять через конкурс для загальноєвропейської мережі асоціацій стартапів.

Акція також підготує українські стартапи до майбутніх фінансувань від EIC (Європейської інноваційної ради). EIC може фінансувати стартапи на суму до €17,5 млн у вигляді грантів та інвестицій в акціонерний капітал. А також може залучати подальші приватні інвестиції, що втричі перевищують суму, інвестовану державними фондами.

Крім того, сьогодні набула чинності угода про приєднання України до програм досліджень і навчання Horizon Europe та Euratom. Угоду підписали ще 12 жовтня 2021 року з нагоди саміту Україна-ЄС.

Україна братиме участь у програмах Horizon Europe та Євратом без фінансового внеску протягом 2021 та 2022 років. Відмову від внеску оцінили приблизно в 20 мільйонів євро.

You may also like...