Український фонд стартапів провів перший Pitch Day

25 січня на території інноваційного парку Unit.City відбувся перший Pitch Day, який провів Український фонд стартапів. Зі своїми пітчами виступило 12 стартапів, які отримали високі оцінки експертів та можливість отримати грант.

Міністр фінансів України Оксана Маркарова, відкриваючи захід, зазначила: “Український фонд стартапів – одна з небагатьох державних програм, в якій державних чиновників абсолютний мінімум. Ми не впливаємо ні на процес організації, ні на відбір стартапів, а лише забезпечуємо вчасне фінансування, прозорість та правильне звітування”.

Голова Наглядової ради Фонду Леся Севрук розповіла про статистику діяльності Фонду, зокрема на вебпорталі Фонду зареєстровано більше 1000 заявників, 130 заявок було оцінено 48 експертами. На розгляді Фонду перебуває ще більше 400 заявок, для оцінювання яких збільшили кількість експертів до 98.

Фонд постійно приймає та оцінює заявки від українських стартапів, а обробка заявок – повністю електронний процес, який практично повністю виключає суб’єктивний вплив людини. Вона також зазначила, що саме ринок формує запит на стартапи, тож Фонд фінансуватиме ті проекти, які з високою ймовірністю зможуть стати комерційно успішними.

Голова Наглядової Ради також розповіла, що Фонд планує розширити партнерську мережу для навчання стартапів та залучення інших видів інвестування, окрім грантового.

З мотиваційною промовою виступив Роман Кірігетов (співзасновник та CEO FlashBeats, засновник “Kabanchik.ua” та Crafta), який розповів свою success-сторі та дав поради стартапам: “Не бійтеся вкладати власні кошти, це дисциплінує! Розповідайте про свій проект скрізь, де це можливо! Не бійтесь виходити на глобальний ринок.

Оцінювали пітчі стартапів члени Конкурсної комісії: 

Ганна Толстанова (професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка), Олександр Яценко (керуючий партнер BRISE Capital), Сергій Щербаков (Product Manager в Ring), Олександр Арапов (співзасновник 3DLook), Олександр Романішин (співзасновник  REACTOR, член Наглядової Ради UVCA),Олексій Орап (засновник та CEO компанії YouScan), Віталій Гончарук (засновник Augmented Pixels), Юрій Козік (експерт з фандрейзингу).

За результатами оцінок Конкурсної комісії було сформовано наступний рейтинговий список стартапів:

1. AeroDrone – мультифункціональні безпілотні літаки з великим корисним навантаженням та довготривалим польотом для виконання різних галузевих завдань.

2.GeoDesign.info – розумна оцінка локацій для успішного розвитку бізнесу.

3.BIOC – технологія нанополімеризації, що дозволяє на молекулярному рівні зв’язати крохмаль та отримати біокомпаунд (або біопластик) з високими фізікомеханічними властивостями.

4.FieldBI – комплексна інтегрована інформаційно-аналітична система підтримки рішень з управління землями сільськогосподарського призначення.

5.Правомен – швидка юридична допомога та ваш персональний юрист у смартфоні.

6.Framiore – український сталий бренд жіночого одягу з власним швейним виробництвом та R&D центром по дослідженню, розробці та інноваціям текстильних виробів та технологій.

7.MOSST Reader – це сучасний спосіб прийому платежів від клієнтів банківськими картами в offline.

8.WellSpeak – мобільний додаток, який дозволяє практикувати навички розмовної англійської для тих, хто живе не в англомовному середовищі.

9.Pytag – особистий, абсолютно оптимальний пошук товарів та пропозицій в аграрному ринку, який об’єднує і комбінує в собі відразу три цільових аудиторії: покупців, продавців і сервіси.

10.Інноваційні POS-технології – інноваційна лінійка спеціалізованих POS-принтерів і хмарного фронт-офісу на Android відповідно до вимог нової технології, що дозволить підприємствам торгівлі оптимізувати кошти та розширити функціонал.

11.BioBin – це мобільний додаток, який перетворює негативний вплив на навколишнє середовище на позитивний та вчить економити.

12.FlameBlocks  – інноваційне рішення для повноцінного бухгалтерського, фінансового та управлінського обліку для малого та середнього бізнесу.

На засіданні Наглядової ради Фонду, яке відбудеться 31 січня, буде прийнято рішення, скільки стартапів згідно рейтингового списку отримають грантове фінансування.

Джерело: usf.com.ua

You may also like...